20.12.17 - IVARS D'URGELL/VILA-SANA • Pla d'Urgell

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana dona llum verda al projecte de museïtzació de Cal Sinén

Miércoles, 20 de Diciembre de 2017

La inversió global serà de 147.000 euros i inclou també l'adequació geotèrmica del Centre i la creació d'un bar-zona de serveis i d'acollida per als visitants, a més de l'adequació d'un aparcament


Imatge de la reunió. Foto: Diputació de Lleida.
Joan Reñé anuncia una actuació integral al Centre d'Interpretació per tal de consolidar-lo com a element de referència d'una instal·lació que enguany ha rebut 40.000 visitants
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimecres la reunió del consell general del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, que ha donat llum verda al projecte de museïtzació del Centre d'Interpretació de Cal Sinén, un espai que esdevindrà l'element de referència d'una instal·lació que, amb totes les millores que s'introduiran, acabarà presentant "una oferta de servei de molta qualitat", ha precisat Reñé.
A la conclusió de la trobada, el president de la Diputació ha ofert els detalls de l'aprovació del projecte de museïtzació i de l'inici de licitació de les diferents actuacions que està previst dur a terme abans de l'estiu vinent, amb una inversió global de 147.000 euros i que abastaran diferents elements de l'edifici.
Pel que fa al projecte de museïtzació, aquesta intervenció suposarà una inversió de 50.000 euros i es materialitzarà en accions de "disseny, d'audiovisuals i d'ubicació d'elements als servei dels visitants, que d'aquesta manera podran tenir al seu abast tota la informació que fa referència a l'Estany, tant la referent a la seva història com a la gestió mediambiental, així com a la seva recuperació". El projecte afecta la planta baixa de l'edifici de Cal Sinén i s'espera que estigui llest a la primavera del 2018.
El president també ha explicat que s'ha dut a terme una proposta d'adjudicació de treballs de geotèrmia i dels acabats de l'obra de Cal Sinén, amb un pressupost de 37.000 euros, que serviran per dotar l'edifici de l'adequació oportuna en aquest sentit, com també pel que fa als capítols del respecte ambiental i de l'eficiència energètica. Aquesta partida es finançarà amb el propi pressupost del Consorci, amb recursos de les modificacions de crèdit i amb una subvenció provinent del Pla de Foment de Turisme. El termini d'execució d'aquesta actuació està marcat també per a la primavera vinent.
Tot plegat condueix, doncs, a una "consolidació" del Centre d'Interpretació de Cal Sinén com a "element de referència" de l'Estany, per donar "un servei d'alta qualitat per tal que tots els visitants puguin saber el que històricament havia estat l'Estany d'Ivars i Vila-sana, i també el que ha estat en aquests darrers anys la seva recuperació, en què ha estat un projecte d'èxit", com ho demostren els 40.000 visitants que ha rebut aquest any.
El repte és, doncs, d'oferir més informació i més serveis, i en aquest sentit s'emmarca també l'actuació que es vol dur a terme a la primera planta, que en aquest moment és un espai diàfan, i que consistirà en adequar-la per ubicar-hi un bar-zona de servei d'atenció i acollida per als visitants. Aquesta actuació es farà també abans de l'estiu i té un pressupost de 60.000 euros que es finançaran des de la Diputació de Lleida.
Finalment, i també dins el Pla de Foment Turístic, concretament dins el projecte Ponent Actiu que impulsa la Diputació, hi ha diverses actuacions a fer a l'Estany d'Ivars, entre les quals hi figura l'adequació d'un espai d'aparcament a l'entorn de Cal Sinén, en unes finques contigües, una actuació que també s'espera que estigui a punt per a l'estiu del 2018, tot i que potser no amb la seva aparença definitiva.