05.01.18 • Baix Llobregat

Catorze municipis i el Consell Comarcal del Baix Llobregat actualitzen el conveni per protegir les muntanyes del Baix

Viernes, 05 de Enero de 2018

El conveni vol treballar de manera conjunta per protegir el terreny agroforestal no urbanitzable i que no forma part de cap parc i, per tant, no estan protegits

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i 14 municipis del territori han signat un nou conveni marc amb l'objectiu de protegir, millorar i desenvolupar de manera integral les muntanyes de la comarca. En concret, tots aquests espais agroforestals no urbanitzables ubicats tant al Delta del Llobregat, a l'entorn del mateix riu i al Parc del Garraf.
 
D'aquesta manera, les administracions locals s'actualitzen l'acord ja signat el 2006 amb aquesta mateixa finalitat i que, segons les signants, necessiten un nou impuls. Així ho ha avançat la publicació municipal de Gavà, El Bruguers, que recull els diferents objectius del conveni: promoure la preservació i millora dels valors naturals, ambientals i econòmics del medi agroforestal; desenvolupar les activitats agrícoles, forestals i d'oci; coordinar actuacions més enllà de les estratègies locals; i, entre altres, difondre els valors i les funcions d'aquest territori i del seu patrimoni relacionat.
 
El nou conveni permet actualitzar, com diem, el Pla Director de les Muntanyes del Baix, aprovat el 2013. A banda, es constituirà una Comissió de Seguiment del conveni integrada per un representant polític per institució signant i que s'encarregarà d'aprovar els plans de treball anuals i les actualitzacions corresponents del pla, a més de promoure acords i accions.