10.01.18 - LLEIDA • Segrià

Ros: “La Mesa del Parlament ha de recollir la pluralitat dels partits que configuren l’arc polític català”

Miércoles, 10 de Enero de 2018

L’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha valorat aquest matí la situació política actual i el resultat de les passades eleccions, a una entrevista amb Alcaldes.eu.


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant l'entrevista amb Alcaldes.eu.
“Crec que les institucions i especialment el Parlament de Catalunya, han de reflexar la pluralitat de la societat, per tant la Mesa del Parlament ha de recollir la pluralitat dels partits que configuren l’arc polític català i amb les proporcions amb les que els ciutadans els varen escollir”, ha dit aquest matí a l’entrevista amb Alcaldes.eu, en relació al pacte entre Puigdemont i Rovira de constituir una Mesa d'independentistes.
Sobre les passades eleccions autonòmiques, considera que “ha de ser un resultat en el qual deixi d’aplicar-se l’article 155 de la Constitució que servia per resoldre una situació de sortida del marc legal”, i remarca que les eleccions han de servir “per tenir un govern que faci política dintre del marc legal”. Sosté que “estem patint que el govern d’Espanya ho va passar tot amb el compliment de la llei sense fer política, i el govern de la Generalitat ho ha passat tot en fer política prescindint de les lleis”.
I passant a valorar els resultats, afirma que “és evident que en una situació tensionada com la que hi ha ara a Catalunya, hagin tret un millor resultat els dos blocs que d’alguna manera representaven més els dos pols en tensió”. Opina que “Ciutadans ha fet un gran resultat” i que “ha guanyat eleccions perquè va personalitzar el concepte de mantenir la vinculació de Catalunya amb la resta d’Espanya, i els tres partits que defensaven la independència van capitalitzar justament aquest sentiment estrictament independentista”. És a dir, davant d’una “situació polaritzada és obvi que el resultat també va reflexar la bipolarització de la societat catalana”, manifesta.
Davant la situació política actual, lamenta que és “una situació dramàtica en la qual al procés no he estat capaç de trobar-li encara cap benefici i en canvi sí que li he trobat problemes en l’àmbit econòmic, en el de l’ocupació, en el social i en el de les relacions interpersonals”. Destaca que “Catalunya ha de ser capaç d’elegir un govern que torni la normalitat a tots els nivells a aquest país, és a dir, amb un president o presidenta que estant aquí físicament -no tot és virtual en el món- es pugui cuidar de les polítiques de sanitat, d’educació, de seguretat, i de política industrial”.
Ros subratlla també que “aquest país està necessitant un gran acord i un procés de reconciliació intern, i després ja vindrà el refer altres relacions”. Li preocupa en particular “les relacions amb la resta d’Espanya, però encara em preocupa més la relació entre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.
Finalment, apunta que perquè “Catalunya surti d’aquesta profunda crisi institucional, social i econòmica, es necessita diàleg, sense això serà impossible, com també serà impossible arribar a un acord si no complim les normes. Jo crec que diàleg dintre de la legalitat és la única fórmula possible sostenible en el temps”.