18.11.11 - LLEIDA • Segrià

Reñé celebra l'acord amb Ryanair per Reus i Girona i assegura que també hi haurà bones negociacions per Lleida

Viernes, 18 de Noviembre de 2011
Lleida (ACN).- El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha celebrat l'acord a que ha arribat la Generalitat amb Ryanair perquè torni a operar als aeroports de Girona-Costa Brava i Reus, tot i no tenir en compte el de Lleida. Segons Reñé, la trajectòria dels dos aeroports és més important que la de Lleida, on tot just s'està començant, i on s'ha mostrat convençut que també es trobaran vies d'acord "de la mateixa manera que les negociacions amb els altres aeroports han arribat a bon port". A banda, Reñé ha desvinculat la decisió dels touroperadors russos de no operar aquest hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire al retard del permís per operar fora de l'espai Schenguen.

Segons Reñé, és per un simple fet de manca de demanda a l'est d'Europa cap a l'oferta del Pirineu. "La proposta era clara, però no tenen gent que vulgui venir al Pirineu des de Rússia", ha dit Reñé, "i això no és una bona notícia", ha afegit. En tot cas, però, el president de la Diputació espera que l'arribada dels operadors britànics sigui un revulsiu i ha refermat la necessitat de seguir promocionant l'aeroport per oferir el turisme de neu, un cop arribi el permís per volar fora de l'espai Schenguen, que segons ell "serà qüestió de dies".

Segons Reñé "la taula estratègica de l'aeroport treballarà per buscar les operacions que calen a l'aeroport". El president de la Diputació també ha apostat per, en un moment d'austeritats i rebaixes, "s'aposti clarament per la promoció econòmica

"No s'ha deixat fora Lleida-Alguaire"
Joan Reñé ha assegurat que la Generalitat "no ha deixat fora de l'acord a Lleida-Alguaire, sinó que allò que s'havia trencat a Girona i Reus s'ha reconduït amb criteris favorables per les propostes negociadores". Per tant, segons el president de la Diputació "una cosa no contradiu l'altra, i tot i que Lleida hauria pogut entrar en un mateix paquet, no necessàriament havia de ser així". El què hauria estat negatiu, ha afegit Reñé, "seria una gran concentració a l'aeroport del Prat".

Conveni per la promoció durant aquest any
El Ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres ha aprovat el conveni amb l'Ajuntament de Lleida i Aeroports de Catalunya mitjançant el qual es pagaran les despeses de promoció i publicitat de l'aeroport de Lleida-Alguaire durant aquest any 2011. En total han costat 1,3 milions d'euros dels quals la Diputació n'aportarà 150.000 euros, igual que la Paeria. El milió restant el pagarà la Generalitat. En total, la promoció de l'aeroport ha costat enguany 600.000 euros menys que el 2010, i en aquesta ocasió no hi participa la Cambra de Comerç per motius de disponibilitat econòmica.

A banda, el ple d'aquest divendres ha aprovat un conveni amb la Fundació Arrels pel qual la Diputació aportarà en quatre anys un total de 60.000 euros per ajudar a l'acolliment a persones amb risc d'exclusió social. També s'ha aprovat la col·laboració amb l'Orfeó Lleidatà amb la quarta fase d'adequació del seu local social on s'habilitarà un auditori.