19.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Protecció Civil passa a fase d'alerta l'Inuncat per pluges intenses al Baix Ebre i al Montsià

Sábado, 19 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- La Direcció General de Protecció Civil ha passat de prealerta a alerta el pla Inuncat arran de les pluges intenses i persistents que cauen a les comarques del Baix Ebre i del Montsià. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, un front que entra per Castelló i es dirigeix cap al nord farà que la pluja en aquests punts es mantingui fins al migdia d'aquest diumenge. En alguns punts es poden arribar a acumular fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores. De fet, segons les últimes dades dels observatoris, a Mas de Barberans (Montsià) ja s'ha superat aquest llindar, amb 124 litres per metre quadrat acumulats. A Ulldecona (Montsià) n'hi ha 34 i a Alcanar (Montsià), 27.

Pel que fa al Baix Ebre, el punt on de moment hi ha més pluja acumulada és a Aldover, amb 5,2 litres per metre quadrat.

A Vinarós i a Benicarló, a la comarca del Baix Maestrat del País Valencià, a tocar a Catalunya, ja porten acumulats 148 i 125 litres per metre quadrat, respectivament.

Segons Protecció Civil, aquest episodi de precipitacions podria afectar també la Terra Alta. Així mateix, pot haver-hi xàfecs en diversos punts, sobretot a la aprt est de Catalunya.

Pel que fa als embassaments, el de Foix continua sobreeixint, mentre que el de Portbou actualment no sobreeix, tot i que està molt ple. El del Pasteral ja no sobreeix però el cabal desembassat encara és superior a l'habitual.