06.02.18 - GIRONA • Gironès

Madrenas: “És lògic que entenem que la legitimitat del Rei com a monarca hagi quedat bastant tocada”

Martes, 06 de Febrero de 2018

A l’entrevista d’Alcaldes.eu, Marta Madrenas reclama que el Rei “no ha estat al costat de la ciutadania sinó de les institucions”, i lamenta la “repressió brutal i violenta de la policia espanyola cap els nostres ciutadans” l’1-O


L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant l'entrevista d'Alcaldes.eu, ahir a la tarda.
Girona, 06 de febrer de 2018.  L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ens obre la porta per explicar-nos la “decepció tan gran que vam patir gran part de la ciutadania i especialment a Girona cap el Rei” en relació als fets ocorreguts l’1-O arran de “la repressió brutal i violenta de la policia espanyola cap els nostres ciutadans, dones i homes, amb noms i cognoms que coneixem, que són els nostres veïns i veïnes”, en una entrevista d’Alcaldes.eu. 
“La seva obligació constitucional”, diu, és el “d’aglutinar a tots els pobles i nacions que existeixen dins del conjunt d’Espanya i fer que els seus ciutadans se sentin lliures i protegits, i ho va infringir”. També, posa de manifest el fet “que des de Madrid algú obviï la brutal violència que es va infringir, i les persones lesionades i contusionades que va haver-hi i que es van haver d’ingressar al hospital, i que fes el discurs que va fer obviant la seva obligació constitucional, clar, és lògic que entenem que la legitimitat com a monarca hagi quedat bastant tocada. No ha estat al costat de la ciutadania sinó de les institucions”.
D’altra banda, respecte els missatges de Puigdemont, Madrenas dóna el seu màxim suport. “Jo crec que tots podem comprendre com en un procés com el que estem vivint, que està durant tant de temps i el que durarà, i que està sent viscut amb una tensió intensa perquè no hi ha dubte que el president Puigdemont és qui està liderant aquest procés i així ha estat percebut per la ciutadania”, afirma, “és molt lògic que puguis tenir en privat petits moments humans de cert desànim”. 
“De totes formes, tots els qui el coneixem”, assenyala, “no hem conegut encara el límit en la seva determinació i coratge”, i que per tant “estem molt tranquils i molt orgullosos d’estar al seu costat i sota el seu lideratge. Sabem que ell no defallirà. Té més valentia i coratge del que jo he vist en quasi ningú”.
Reflexió de la situació política actual
A l’entrevista, també li vàrem demanar una valoració dels moments que estem vivint a l’actual situació política, i determina que “estem assentant les bases del futur de benestar i progrés dels nostres fills i dels nostres néts. Per tant tenim una responsabilitat enorme”. Considera que “no ho podrem fer bé si no ho fem tots junts, entre tota la ciutadania, sense excepció”,  i que “tots junts hem de construir aquest gran projecte que és Catalunya, i ara tenim una ocasió que no podem desaprofitar. L’estem construint entre tots i segur que en un temps veurem que tot i que ha suposat molts sacrificis, segur que també veurem que haurà volgut la pena”. 
Valoració com a diputada del Parlament
“Molt d’orgull i molta responsabilitat” és el que sent Marta Madrenas en ser nomenada diputada del Parlament de Catalunya. “Estem vivint moments de gran transcendència pel país, únics en aquest sentit, que ni ho han viscut els últims parlaments i possiblement fixarem bases pels futurs”, apunta. 
Madrenas destaca que “és important en el meu entendre que la ciutat de Girona, que es reconeix a si mateixa com un pal de paller important en el desenvolupament d’aquest país, estigui representada en el Parlament”, aportant “la mirada local”. “És una gran sort que pugui ser així”.
Des del punt de vista personal, “és molta més feina, tot i que sempre  he dit que com que estic al Parlament com a alcaldessa de Girona, tot va unit, és propi d’una mateixa feina. Sempre he dit que la meva prioritat és Girona, encara que el Parlament també, però sobretot segueix sent Girona i tota la demarcació”, subratlla, perquè “aquest rol de capitalitat és cert que havia desaparegut anys enrere, i ara darrerament s’estava treballant intensament amb això i l’he volgut reforçar encara més”. 


L'entrevista, principalment, va anar encaminada a tractar al que actualment s'anomena quadruple hèlix, -un concepte dels quals Marta Madrenas va ser una de les precursores- i que representa la relació entre la ciutadania, l'administració, les empreses, i l'acadèmia, en aquest cas de Girona. En els propers dies publicarem l'entrevista sencera.

La notícia en altres mitjans:

- Diari de Girona
- Aldia.cat