08.02.18 • Berguedà

La Diputació de Barcelona destina 500.000 euros als municipis afectats per les nevades

Jueves, 08 de Febrero de 2018

La Diputació de Barcelona ha anunciat aquest dijous una línia específica d’ajuts als municipis afectats per les nevades d’aquest mes de febrer.

La dotació és d’un màxim de mig milió d’euros perquè els ajuntaments puguin fer front a les despeses per treure la neu dels camins municipals d’ús públic i assegurar, així, la mobilitat i la seguretat dels veïns. L’anunci l’han fet aquest matí el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, en una reunió a Vallcebre amb els alcaldes del Berguedà afectats pel temporal i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font.  
 
Podeu veure les declaracions fetes als mitjans de comunicació aquí
 
«Estem parlant d’ajuntaments petits i amb poc pressupost», ha explicat el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, «en un territori amb més de 1.000 camins afectats i 380 cases de pagès amb població permanent disseminada. Hem de garantir l'accessibilitat per a tothom i que tot el territori tingui una resposta i una xarxa de mobilitat oberta» ha afegit.
 
En aquest mateix sentit, el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, ha explicat que «obrim aquesta línia d’ajuts a la demarcació davant les peticions d’ajuda dels municipis de l’Alt Berguedà. Són els més petits de Catalunya i ara han de fer front a les despeses d’obrir pistes a masies aïllades i treure neu dels nuclis urbans, amb gruixos de fins a un metre».
 
Assegurar la mobilitat i seguretat dels veïns
 
A més de fer front a les despeses derivades per retirar la neu que hi ha als camins municipals d'ús públic, aquesta línia de suport també vol assegurar la mobilitat i seguretat dels veïns i veïnes dels municipis afectats i minimitzar, així, l'impacte de les inclemències meteorològiques.
 
Els ajuts, inclosos dins el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, s’atorgaran per concurrència no competitiva després de dur a terme la verificació tècnica i, si s’escau, es tramitaran pagaments avançats. Aquests, a més, poden ser complementats amb altres programes i ajuts, sempre que s'acrediti que no hi ha sobrefinançament. La Diputació de Barcelona comptarà amb la col·laboració tècnica dels Consells Comarcals de les àrees afectades per les nevades dels últims dies.