13.02.18 - ESPLUGUES • Baix Llobregat

Esplugues i cinc ciutats més de l'àrea metropolitana porten la dansa a peu de carrer

Martes, 13 de Febrero de 2018

Es faran dos espectacles i una actuació final en què es convida a tothom a ballar


Imatge de dos ballarins. Foto: Aj. Esplugues de Ll.
La primera edició del festival Dansa. Quinzena Metropolitana omplirà durant tres setmanes, de l’1 al 18 de març, els teatres, sales, museus, places i estacions de metro de sis ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més d’un centenar d’espectacles relacionats amb el ball i el moviment. El projecte neix com una iniciativa dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues, que posaran a disposició més de 35 espais d’aquestes ciutats amb l’objectiu de connectar l’àrea metropolitana a través de la dansa.
Trobada anual per la dansa
La Quinzena pretén convertir-se en una trobada anual que serveixi per “aconseguir nous públics per a la dansa” i reivindicar l’àrea metropolitana com a “espai cultural”, ha explicat Francesc Casadesús, membre de la Comissió Artística del festival, formada per representants dels sis ajuntaments participants.
Amb l’objectiu d’arribar a un ventall de públic al més ampli possible, el festival metropolità s’ha organitzat en tres blocs: els espectacles que es realitzaran en sales i teatres, les actuacions gratuïtes i en llocs públics, i, finalment, la programació familiar, adreçada sobretot a atreure a un públic més jove.
Programació a Esplugues
A Esplugues es podran veure els espectacles Origami, de la companyia Furinkaï (4 de març, 12 i 17 h, al parc Pou d'en Fèlix) que transforma un contenidor de 12 metres en un elegant objecte de papiroflèxia, i La partida, de Vero Cendoya (4 de març, 18 h, al parc Pou d'en Fèlix). Aquí podeu consultar el programa complet de Dansa. Quinzena Metropolitana.
Cloenda amb la participació del públic
El festival també convida al públic a participar, com a cloenda, en un espectacle de dansa col·lectiva al carrer: Tothom balla. Es tracta d'aprendre una coreografia de Toni Mira a través de vídeos explicatius i ballar-la tots plegats, a les sis ciutats, el dissabte 17 de març a les 12 hores. A Esplugues, aquest espectacle multitudinari serà al parc Pou d'en Fèlix. Després de la dansa participativa, diverses entitats culturals de la ciutat faran una actuació.