14.02.18 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

L’Hospitalet participa a Copenhaguen a la cimera de la Xarxa Europea de ciutats saludables

Miércoles, 14 de Febrero de 2018

La regidora de l’àrea de Salut, Cristina Santón, participa a la reunió que commemora el 30 aniversari d’aquesta xarxa de ciutats

L’Hospitalet forma part des dels anys 80 de la xarxa de ciutats que treballen pel benestar físic i mental dels seus habitants

L’Hospitalet participa a la cimera de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables de l’Organització Mundial de la salut (OMS) que es fa avui i demà a Copenhaguen, Dinamarca i que compta amb representants de 79 ciutats de 32 països. Cristina Santón, regidora de l’àrea de Salut, és qui representa a L’Hospitalet en la trobada de la xarxa de ciutats que fomenten la salut i el benestar de la ciutadania, tot creant espais de participació, d’intercanvi de coneixements, d’innovació i d’equitat.
 
En aquesta ocasió, aprofitant la commemoració del 30 aniversari de la xarxa, els representants presents signen l’acord “Ciutats més saludables i més felices per tots. Una mirada transformadora per societats segures, inclusives, sostenibles i resilients”. El document planteja quatre objectius clau: renovar la visió política per seguir complint els objectius de la Xarxa; identificar punts de trobada en els quals les ciutats puguin treballar juntes per aconseguir un desenvolupament sostenible; definir formes de diplomàcia en salut i governança multilateral per afrontar desafiaments comuns i reforçar el lideratge de la Xarxa en la conversa global. 
 
L’Hospitalet forma part de la Xarxa des dels seus orígens. Això implica un compromís en totes les àrees de l’administració per fer de la ciutat un lloc cada cop més saludable. El Pla de Salut de la ciutat especifica que la missió del Servei de Salut municipal és vetllar per la salut de les persones i millorar els paràmetres de salubritat, promovent els hàbits de vida saludable que indica l’OMS en el seu marc de Salut pel 2020. Per aquesta raó, L’Hospitalet desenvolupa tot un seguit de programes enfocats en aquesta direcció, com ara tallers d’alimentació o de salut afectivo-sexual, caminades o els “Fit Games”.