20.11.11 - MADRID

Rajoy promet ser "el president de tots" i anuncia que convocarà les CCAA per reflexionar sobre com afrontar la crisi

Domingo, 20 de Noviembre de 2011
Madrid (ACN).- El líder del PP, Mariano Rajoy, ha comparegut en roda de premsa per celebrar la victòria i prometre que serà "el president de tots". Rajoy ha assegurat que "prioritzarà l'interès general a qualsevol interès particular" i governarà "al servei d'Espanya i dels espanyols" i "procurant que per cap circumstància ningú se senti exclòs de la tasca comuna". El pròxim president espanyol ha advertit que caldrà un esforç "compartit i equitativament repartit", és a dir, "solidari", i per aquest motiu ha avançat que "convocarà immediatament totes les CCAA, sigui quin sigui el seu color polític, a una reflexió compartida sobre la forma d'afrontar coordinadament les exigències d'aquesta greu situació".

El guanyador de les eleccions ha comparegut a dos quarts d'onze de la nit quan l'escrutini ja situava el seu partit 10 escons per sobre la majoria absoluta, un resultat històric que supera el que José María Aznar va obtenir l'any 2000 (183 diputyats). Rajoy ha explicat que ha rebut les trucades de felicitació de José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba i ha expressat els seu desig que hi hagi "un traspàs de poders modèlic".

El líder del PP ha agraït el suport rebut i ha assegurat que actuarà "amb humilitat i responsabilitat". Per aquest motiu ha promès als que no l'han votat que "està plenament decidit a ser el president de tots i a prioritzar sempre en tota ocasió l'interès general a qualsevol interès particular" i que governarà "al servei d'Espanya i dels espanyols" i "procurant que per cap circumstància ningú se senti exclòs de la tasca comuna".

"Estem davant una hora decisiva d'Espanya, un d'aquells creuaments de països que determinaran el futur del país en les pròximes dècades, i en aquests moments decisius és quan es mesura el sentit dels homes i dels pobles", ha sentenciat.

El líder del PP també ha recordat que la seva primera tasca és lluitar contra la crisi. "Sé molt bé el que ens toca, no és un secret que governarem en la conjuntura més delicada dels últims 30 anys, però vull dir a tots els espanyols que en el compromís que assumim no només ho donarem tot, sinó que ho donarem amb tots, i que només sortirem endavant si ho fem tots junts i per aconseguir-ho tots haurem d'aportar el millor de nosaltres".

Missatge de "proximitat i confiança" als aturats, pensionistes i malalts

En aquest marc ha promès que treballarà per millorar la situació dels que "es troben en circumstàncies difícils", és a dir, els que han perdut la feina o no en troben, els que han hagut de deixar els seus negocis, els que viuen de pensions i els que pateixen malalties. "A tots ells els vull fer arribar un missatge de proximitat i confiança. Que ningú dubti que farem tot el que humanament puguem fer per millorar la seva situació, i que pensarem en ells abans que en ningú a l'hora de prendre decisions", ha sentenciat.

No tolerarà "divisions artificials"

Rajoy també ha volgut aprofitar aquesta primera compareixença després de les eleccions per llançar una advertència i destacar que no permetrà que el seu govern centri els esforços en qüestions que considera que no aporten res en la lluita compartida contra la crisi. Sense fer referència a cap qüestió en concret, ha afirmat que "les grans nacions a vegades es dediquen a coses petites", però ha avançat que ell "s'aplicarà per evitar que torni a passar" i per tant "no hi haurà sectarisme, batalles petites ni divisions artificials que ens distreguin o endarrereixin en l'esforç comú".

Convocarà totes les CCAA per reflexionar sobre com sortir de la crisi

Segons Rajoy, aquest esforç ha de ser "compartit i equitativament repartit" i per tant "solidari". "Som una gran nació perquè la nostra diversitat és font de grandesa i ens enriqueix, però s'ha de sumar amb força a un principi solidari més necessari que mai en aquests temps". Per aquest motiu ha anunciat que "convocarà immediatament totes les CCAA, sigui quin sigui el seu color polític, a una reflexió compartida sobre la forma d'afrontar coordinadament les exigències d'aquesta greu situació".

"Deixarem de ser un problema a Europa"

Per últim Rajoy ha recordat que l'Estat es juga el seu futur a Europa i que la seva veu "ha de ser escoltada" a tot arreu. "Serem el més lleial i exigent dels socis, el més complidor i vigilant, i deixarem de ser un problema per tornar a formar part de la solució", ha sentenciat. Rajoy també ha afirmat que convoca "tothom" al seu canvi, "Per la meva part i per la dels companys del PP no faltaran ni les ganes, ni l'entusiasme ni el compromís. No hi haurà miracles, però ja hem dit altres vegades que quan es fan bé les coses els resultats arriben", ha sentenciat.

Després de la seva compareixença de vuit minuts davant els mitjans de comunicació Rajoy ha sortit al balcó de la seu del PP per celebrar la victòria amb els milers de militants i simpatitzants del PP que l'esperaven al carrer Génova de Madrid i que l'han rebut amb crits de "tu sí que vals". Ho ha fet acompanyat de tota la direcció del PP i de la seva dona i tots dos -com la resta de l'equip- han acabant fent un salt tímid en resposta a les peticions dels militants, que han fet crits de "socialista el qui no voti".

"Espanya és una gran nació"

Rajoy ha agraït al partit i als militants el seu suport per aconseguir "una majoria molt important a la cambra, al Congrés i al Senat" i ha assegurat que "Espanya és una gran nació" que "donarà la batalla a la crisi". "Avui és un dia per estar contents, però jo us vull dir que demà al matí estaré aquí ja treballant, perquè la tasca que tenim per davant no serà fàcil, i estic convençut que amb l'ajuda de tots tirarem endavant i Espanya estarà al capdavant d'Europa". Des del carrer han respost amb crits "Espanya, unida, mai serà vençuda".