20.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Duran proclama la victòria de CiU, del catalanisme polític i del pacte fiscal amb un resultat "històric" de la federació

Domingo, 20 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proclamat la victòria de la federació, del catalanisme polític i del pacte fiscal, amb un resultat que ha qualificat d'"històric". "Avui amics de CiU, hem fet història, heu fet història" ha exclamat en roda de premsa des de l'hotel Majestic, on ha celebrat que, per primera vegada, s'hagi trencat "l'anomalia" que suposava que el catalanisme polític no hagués estat mai capaç de guanyar en unes eleccions generals. Però Duran s'ha volgut dirigir especialment al proper president el govern espanyol per traslladar-li un missatge clar: "A Catalunya ha guanyat el pacte fiscal, ha guanyat la voluntat de tenir independència econòmica".

Rebut al crit d'independència pels 200 simpatitzants congregats a l'hotel Majèstic, Duran ha comparegut davant dels mitjans eufòric, acompanyat pel president de la Generalitat, Artur Mas, per la vicepresidenta Joana Ortega, i per consellers com Felip Puig, Andreu Mas-Colell, Josep Maria Pelegrí i Josep Lluís Cleries, entre d'altres.

"Avui, amics de CiU, hem fet història, heu fet història", ha remarcat Duran en la seva intervenció després de conèixer els resultats electorals. Ha recordat que ho venia demanant en els últims mítings de campanya, i finalment s'ha trencat "l'anomalia" que significava, al seu parer, que en els últims 32 anys, mai el catalanisme polític hagués estat capaç de guanyar en unes eleccions a Corts Generals.

"Avui ha guanyat CiU, però sobretot ha guanyat el catalanisme polític", ha continuat el candidat de CiU, que s'ha dirigit al proper president del govern espanyol, Mariano Rajoy, però també als socialistes per deixar molt clar que a Catalunya ha guanyat el pacte fiscal. "Ha guanyat la voluntat de la independència econòmica, de decidir sobre els nostres impostos, l'afany del nostre país que expressava de manera majoritària la voluntat de decidir sobre el seu futur", ha conclòs.

Com ha fet prèviament el president de la Generalitat, Duran s'ha referit també a la gestió del Govern de la Generalitat, i ha assegurat sentir-se "molt orgullós" de ser català, de CiU i d'un poble que ha donat una "resposta d'una gran maduresa democràtica", perquè "ha entès que el Govern té és el govern que fa allò que ha de fer pel bé de tots els ciutadans".

Poble "intel·ligent" perquè ha premiat el rigor de CiU

En la línia del que ja ha anat expressant en cadascun dels seus mítings electorals, ha afirmat sentir-se orgullós de tenir un govern i un president "que no hagi pensat en les eleccions, que hagi pensat en el país", i el poble de Catalunya ha estat "intel·ligent" perquè ha sabut premiar aquesta actitud de l'executiu i d'un president "coratjós, rigorós i auster".

Duran, que ja ha parlat amb Mariano Rajoy i amb Alfredo Pérez Rubalcaba, ha donat les gràcies a totes les persones que han donat suport a la federació, encara que alguns no se sentin identificats amb CiU o amb el seu candidat, però que han optat per la federació perquè són conscients que "era hora d'una resposta de país davant d'una situació crítica econòmica, social i nacional".

Ha agraït l'esforç també de la militància, dels presidents Artur Mas i Jordi Pujol, dels candidats i de l'equip de campanya per un resultat "magnífic", tot recordant que el PSC portava a la federació quinze diputats d'avantatge, i ara CiU guanyar per dos. Sobre el resultat del PP, ha remarcat que el "tsunami s'ha aturat a l'Ebre, a la Franja de Ponent".

"El mapa de Catalunya no és el mapa d'Espanya, aquí hi ha una CiU forta que és qui ha guanyat les eleccions. Ni PP ni PSOE, Catalunya", ha exclamat el candidat, que ha donat de nou les gràcies al poble per donar la victòria a CiU en unes circumstàncies "molt difícils" per la crisi, però també per bipolarització que marquen sempre unes eleccions generals.

El líder d'UDC ha acabat la seva compareixença comprometent-se a treballar per un únic objectiu que passa per crear feina i treure el país de la crisi.