20.02.18 - GIRONA • Gironès

L’Ajuntament de Girona destina 80.000 euros a les convocatòries de subvencions de les associacions de comerciants i d’hostaleria i restauració de la ciutat

Martes, 20 de Febrero de 2018

L’objectiu que es persegueix és el foment i la dinamització dels dos sectors en el municipi

L’Ajuntament de Girona destinarà un total 80.000 euros a les subvencions de les associacions de comerciants i d’hostaleria i de restauració de la ciutat. Aquest import es divideix en dues línies de subvencions: 40.000 euros per a la convocatòria de les associacions de comerciants i 40.000 euros més per a la convocatòria de les associacions d’hostaleria i restauració.
 
En el cas de la subvencions dirigides a les associacions de comerciants, cal destacar que l’import ha augmentat respecte l’any passat, quan es van destinar 36.000 euros a la convocatòria.
 
El foment de la dinamització i la promoció del comerç integrat en el teixit urbà de Girona, per un costat, i el foment del sector, la dinamització i l’enfortiment de l’activitat turística, per l’altre, són els objectius que persegueixen les dues convocatòries respectivament. En el cas de les subvencions destinades a les associacions d’hostaleria i restauració, es busca, a més, la promoció de la gastronomia local de qualitat, basada en la cuina tradicional i d’avantguarda.
 
Les dues convocatòries es van aprovar en la Junta de Govern Local del divendres passat, dia 16 de febrer, i es preveu que en els propers dies es publiquin al BOP per tal que comenci a computar el termini per presentar les sol·licituds.
 
Algunes dels criteris que determinaran la puntuació de les entitats participants en les convocatòries són el nombre d’associats, l’àmbit territorial de l’associació, el nombre d’accions proposades, els serveis que ofereix l’entitat als seus associats, la participació activa i la implicació en les accions que es realitzen a la ciutat durant tot l’any o el grau d’innovació de l’actuació, entre altres.
 
La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, ha subratllat que “des del consistori estem al costat de les entitats que treballen per enfortir els sectors comercial i d’hostaleria de la ciutat, amb l’objectiu de promoure i dinamitzar el teixit social i econòmic de Girona”.