20.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Chacón: "Hem perdut les eleccions però no estem derrotats, ens sobreposarem"

Domingo, 20 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- La candidata del PSC per Barcelona en aquestes eleccions generals, Carme Chacón, ha valorat els resultat dels comicis d'aquest diumenge reconeixent que els socialistes "hem perdut les eleccions" a Catalunya i a Espanya. Tot i això, ha volgut remarcar que el Partit dels Socialistes no se sent "derrotat". "Com hem fet en altres ocasions, ens sobreposarem", ha sentenciat la cap de llista. Chacón, a més, ha avançat que faran de la defensa de l'estat del benestar i "les seves fortaleses" la base de la seva política a l'oposició, i ha assegurat que la "lluita" socialista "és ara més necessària que mai". En aquest sentit, ha animat a "traslladar-la a Europa, on es decideix bona part del nostre futur". 

Flanquejada pels pesos pesats del PSC i pels membres destacats de la seva llista al Congrés dels Diputats, Carme Chacón ha aparegut al faristol preparat a la seu del partit al carrer Nicaragua de Barcelona. Els socialistes catalans han reconegut així els resultats i han felicitat a PP i CiU per haver guanyat les eleccions generals a l'Estat espanyol i Catalunya.

Amb tot, i malgrat les cares tristes dels socialistes que han pujat a l'escenari, Chacón no ha volgut ser derrotista. "El Partit Socialista ha perdut les eleccions a Catalunya i a Espanya però no estem derrotats, perquè només és derrotat aquell que es rendeix", ha sentenciat, tot afegint que els socialistes "no ens rendim per un resultat desfavorable". I és que la candidata del PSC ha volgut visualitzar ja la recuperació del seu partit i ha dit que "com ha succeït en altres ocasions, ens sobreposarem i sabrem comparèixer a la cita amb el futur".

Carme Chacón, però, no ha tingut problemes en reconèixer que el seu paper a partir d'ara serà el de diputada de l'oposició. És per això que ja ha volgut avançar quina serà la seva estratègia i quina línia política seguiran els diputats socialistes catalans. En aquest sentit, ha avançat que faran "un ús responsable del suport que ens han donat i exercirem una oposició activa i positiva". Així, ha assegurat que basarà la seva acció en vigilar que la "superació de la crisi no llenci per la borda tot el que ens fa forts", referint-se així a la defensa que vol fer de l'estat del benestar, l'escola i salut públiques i els sistemes d'ajut social. "Defensarem amb tota l'energia el llegat de progrés que ens han deixat els governs de Felipe González i José Luís Rodríguez Zapatero", ha dit.

En aquest sentit, i amb la vista posada a l'economia de la UE, Carme Chacón ha llençat un missatge als socialistes que supera les fronteres catalana i espanyola. "La nostra lluita és més necessària que mai i s'ha de traslladar a l'àmbit europeu, on es decideix en bona mesura el nostre futur", ha conclòs la cap de llista del PSC. "Hem treballat per obtenir la confiança dels ciutadans i ens esforçarem molt més per merèixer-la", ha sentenciat Carme Chacón.

La compareixença de la socialista ha estat breu i llegint el seu discurs. Tant ella com els dirigents que l'han acompanyat reflectien a la seva cara la tristesa i la preocupació pels resultats. Entre el públic, pocs militants i cares llargues.