12.03.18 - BARCELONA • Barcelonès

Neus Lloveras: “L’AMI surt en la llista dels més buscats de la Guàrdia Civil, més pel nom que per res que hàgim fet”

Lunes, 12 de Marzo de 2018

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i expresidenta de l’AMI participa en un diàleg a la UPF.


(D'esq. a dreta) Abel Escribà, vicedegà del Grau en Ciències polítiques i de l'Adminsitració; Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Estanislau Alcover, professor de Ciències Polítiques de la UPF; F. Xavier Roca, editor i director d'Alcaldes.eu.
Aquest matí, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i expresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència ha participat en el cicle “Alcaldes i Universitat”, organitzat per Alcaldes.eu i la Universitat Pompeu Fabra. Lloveras, que ja fa setmanes que va anunciar que no es tornaria a presentar a l’alcaldia en les eleccions de 2019, ha volgut aclarir que la decisió ha estat presa per principis, i perquè “per a mi, dues legislatures són suficients, com vaig dir quan m’hi vaig presentar”. Amb tot ha afegit que la feina li agrada molt i que “la trobaré a faltar” una vegada se n’hagi retirat.
Com a expresidenta de l’AMI, Lloveras ha explicat que “el 155 s’està notant força” i que “els temes més importants estan encallats perquè no hi ha ningú que els signi”. Ha explicat, per exemple, que “a Vilanova estàvem treballant en la fusió de dos consorcis sanitaris i ara està tot parat perquè no hi ha cap conseller que pugui signar-ho”. Igualment ha explicat que l’AMI és una entitat que “integra 800 ajuntaments que han d’escollir entrar-hi per majoria absoluta”, que “és molt plural” i que també “compta amb 50 alcaldes socialistes i d’Iniciativa”. Ha recordat que totes les decisions que s’hi prenen són per consens, després de llargs debats acompanyats d’assessors jurídics, motiu pel qual considera que l’entitat “surt en la llista dels més buscats de la Guàrdia Civil, més pel nom que per res que hàgim fet.”
En un diàleg davant d’estudiants de Ciències Polítiques, moderat pel vicedegà de la Facultat, Abel Escribà i pel professor Estanislau Alcover, Lloveras ha fet un repàs a la seva activitat política, que va iniciar-se el 2003, i que va comptabilitzar amb la feina de directora financera d’empresa. “Al principi no hi tenia interès”, ha assegurat, tot i que hi va veure una possibilitat de seguir fent un treball per la ciutat que, fins aleshores, feia des dels moviments associatius.
Lloveras ha assegurat que el canvi del món privat a l’administració municipal va ser “bestial”, atès que es va trobar amb una administració “precària, desorganitzada i arruïnada” que va heretar del govern municipal anterior. Ha explicat també diverses mesures empreses en aquests anys per tal de recuperar les finances i el sanejament municipal.
En diversos moments ha explicat que la participació ciutadana ha estat una de les bases del seu mandat, atès que “tu pots tenir les idees que vulguis, però un cop tens la responsabilitat del govern, és imprescindible mantenir el contacte amb la gent. Una administració que treballi d’esquenes a la ciutadania segur que no ho fa bé”, ha explicat. També ha afegit que el diàleg amb les diverses formacions municipals és el que, al llarg dels anys, ha permès “tirar endavant” tots els projectes i acords necessaris. I és que, tot i que governa en minoria (4 regidors, que, juntament amb 5 del PSC conformen el govern), l’alcaldessa està “convençuda que a nivell municipal són molt més importants les persones que els partits”.