19.03.18 - MOLLERUSSA • Pla d'Urgell

Saldoni: "La intervenció de l'Estat amb l'article 155 ens afecta directament als municipis impedint l'execució de programes i projectes"

Lunes, 19 de Marzo de 2018

L'alcalde de Sallent ha alertat que el món local necessita que es formi govern el més aviat possible per poder impulsar projectes que ara estan aturats per la intervenció de la Generalitat de Catalunya amb l'aplicació de l'article 155.


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
El President de l'ACM, David Saldoni, ha participat aquest matí a Mollerussa al Dia de la Comarca on ha demanat que l'Estat deixi d'intervenir la Generalitat de Catalunya i permeti que es formi govern el més aviat possible. "El Parlament de Catalunya ha proposat dos candidats a presidir la Generalitat de Catalunya i és l'Estat qui impedeix que hi hagi president" ha dit Saldoni.
L'alcalde de Sallent ha alertat que el món local necessita que es formi govern el més aviat possible per poder impulsar projectes que ara estan aturats per la intervenció de la Generalitat de Catalunya amb l'aplicació de l'article 155. "La intervenció de l'Estat amb l'article 155 ens afecta directament als municipis impedint l'execució de programes i projectes. Esperem que ben aviat puguem formar govern a Catalunya que ens permeti tirar endavant projectes que ara tenim aturats" ha dit.
Saldoni també ha alertat que no ens hem de posar la soga al coll amb els terminis. "Que no tinguem Govern és conseqüència d'un Estat que ho està impedint. El Parlament de Catalunya ha proposat dos candidats, Carles Puigdemont i Jordi Sánchez, que tot i complir els requisits han estat boicotejats per l'aparell de l'Estat" ha manifestat.
Pel que fa a la celebració del dia de la comarca, David Saldoni ha assegurat 30 anys després de la creació de la comarca, és una mostra de l'èxit comarcal de Catalunya a gran part del territori. "Es demostra que quan treballen conjuntament la capital de comarca amb la resta de municipis l'èxit està assegurat. Per això, hem de seguir treballant per cercar un model territorial que permeti que la comarca pugui oferir uns serveis propers, eficients i que siguin iguals arreu del territori" ha apuntat.
Saldoni ha visitat la Fira de Sant Josep, acompanyat de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé I el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Trull.