22.03.18 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

L’Hospitalet se suma a les accions de  l’Hora del Planeta, convocades per dissabte

Jueves, 22 de Marzo de 2018

Dissabte, 24 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s’apagaran els llums de les façanes d’edificis municipals i espais públics

També els municipis de Manresa i Mollet

L’Hospitalet se suma, un any més, a les accions de l’Hora del Planeta, que promou l’entitat ecologista WWF, amb l’apagada dels llums de diferents  edificis municipals i espais públics que es farà dissabte, 24 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores. Amb aquesta estratègia, es vol conscienciar la ciutadania perquè també se sumi a la reducció i l’optimització del consum energètic.
 
Així, durant una hora, s’apagaran els llums de la façana de l’Ajuntament, de l’edifici de l’Harmonia, dels fanals d’estil vuitcentista que hi ha a la plaça de l’Ajuntament, del monument Vol de coloms de l’artista Ferran Soriano —a la cruïlla dels carrers de Santa Eulàlia i d’Amadeu Torner—, del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i de les diferents fonts il·luminades de la ciutat a les places de Provençana, del Mestre Clavé i de la Cultura, així com la font de Ca n’Arús.
 
A més, se sumarà per primer any a aquesta iniciativa l’edifici del nou centre Planeta Formación y Universidades, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan.
 
En els darrers anys, L’Hospitalet està fent una gestió per optimitzar la despesa energètica i mitigar el canvi climàtic. Per això, a la ciutat hi ha pocs edificis institucionals i façanes singulars amb il·luminació nocturna. A més, tota l’energia elèctrica que s’utilitza en edificis públics i a la via urbana és d’origen renovable.