16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACM treballarà per restablir el Diplocat

Lunes, 16 de Abril de 2018

L'Associació Catalana de Municipis lamenta la liquidació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) que ha suposat el tancament de la seu i l'acomiadament de 17 treballadors i treballadores. En el moment que es restableixi el govern de la Generalitat, l'ACM es posarà a disposició del govern per restablir el Consell.

"La supressió del Diplocat no impedirà que puguem internacionalitzar el prestigi i la bona feina feta des de Catalunya. Restablim les institucions i posem-nos a treballar per fora el 155" ha reclamat el president de l'ACM David Saldoni. 
 
Recordem que el passat 27 de desembre l'ACM va interposar un recurs contenciós administratiu contra l'apartat del Reial Decret 945/2017 del 27 d'octubre, en el qual, entre d'altres mesures, es suprimia el Patronat Catalunya Món- Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), així com contra de l'Ordre ACE/1229/2017 del 15 de desembre, pel qual es disposa la liquidació d'aquest mateix òrgan i se'n constitueix un òrgan liquidador. Per aquest motiu, des de l'ACM, es va demanar que s'apliquessin mesures cautelars perquè s'aturés immediatament el procés de dissolució del DIPLOCAT. El Tribunal Suprem (TS) va decidir a principis de febrer mantenir la dissolució i no adoptar mesures cautelars contràries
 
Des de l'ACM entenem que l'article 155 no pot imposar qualsevol tipus de mesures i que sobrepassa la seva finalitat en suprimir un consorci sense seguir els procediments legals establerts per tal efecte.