07.05.18 - BARCELONA • Barcelonès

Cicle 'Alcaldes i Universitat' a la UPF

Dolors Sabater: “Si el PSC no recolza els pressupostos no és pel meu posicionament sobre el dret a decidir”

Lunes, 07 de Mayo de 2018

A unes hores de sotmetre’s a una qüestió de confiança, l’alcaldessa de Badalona es manté ferma en defendre els pressupostos de 2018


D'esquerra a dreta: Enric Herranz, professor de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; F. Xavier Roca, director i editor d'Alcaldes.eu, i Eduard Berraondo, periodista i moderador del cicle.
L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha participat aquest matí en un col·loqui organitzat per Alcaldes.eu a la Facultat de Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, davant d’un centenar d’estudiants de Grau. La ponència ha estat marcada per la celebració, al cap de dues hores, del ple municipal en què es planteja una qüestió de confiança al seu govern municipal, originat en la negativa del PSC, socis de govern, a aprovar els pressupostos per a 2018.
Davant de la retirada de suport socialista, Sabater ha dit que: “tenim 2 opcions: o prorroguem els antics (pressupostos) i escatimem diners a la ciutadania en serveis socials, o els defensem fins al final. I aquesta és la decisió presa”. Més tard, davant la pregunta d’un assistent de si creia possible una coalició de Ciutadans, PSC i PP per fer-la fora de l’alcaldia, ha dit que “de poder-ho fer, ho han pogut fer des del 13 de juny de 2015 i cada dia des d’aleshores. PP, PSC i Ciutadans sumen suficients regidors. Una altra cosa és si fins ara no ho han fet, potser no els convingui tampoc fer-ho ara. Tindria uns costos grans, ja que, a un any de les municipals, seria molt estrany que el PSC volgués reintegrar un govern que va fer fora durant la campanya passada”.
Sabater igualment ha negat que la raó de la negativa del PSC a recolzar els pressupostos es degués al seu posicionament en favor del dret a decidir: “si fos cert (...)no haurien castigat l’Ada Colau, que va tenir una posició diferent a la meva (amb el mateix resultat). Jo sé que el motiu ha de ser un altre”, ha assegurat.
La conferència ha mostrat un perfil humà de Sabater, que ha explicat que té una vinculació molt ampla amb els moviments associatius de la ciutat “des de fa molts anys”, i que ha afirmat que li resultaria “estrany” ser alcaldessa de Badalona i no viure-hi. En aquest sentit, les referències al govern municipal de Xavier Albiol han estat reiterades i molt crítiques. “En la campanya electoral del 2015 tothom duia al programa electoral fer el possible per tal que el Sr. Albiol no revalidés com a alcalde. No ens representava gaire a una ciutat treballadora tenir una política municipal basada en privar les persones dels seus drets i en la xenofòbia institucional”, ha afirmat.