10.05.18 - BARCELONA • Barcelonès

10 dies per descobrir un territori de sensacions intenses, amb la “Costa Barcelona Week”

Jueves, 10 de Mayo de 2018

Se celebrarà del 11 al 20 de maig a les comarques de la marca turística Costa Barcelona (Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental)

Estan programades un centenar d’activitats per donar a conèixer l’oferta turística d’aquest territori

Aquesta iniciativa està impulsada per la Diputació de Barcelona, sota la marca “Barcelona és molt més”

Amb l’objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni gastronòmic, natural, arquitectònic, cultural, comercial, esportiu i social, i tot des d’una perspectiva de turisme sostenible i responsable, des d’aquest divendres 11 i fins diumenge 20 de maig, es posa en marxa la “Costa Barcelona Week”, organitzada per la Diputació de Barcelona. Seran deu dies per gaudir de més de 100 activitats i propostes turístiques i descobrir les comarques del Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
 
Amb el mar com a punt de partida, la “Costa Barcelona Week” pretén descobrir tot el potencial que ofereixen aquestes comarques barcelonines al públic en general i a professionals i posicionar la marca turística Costa Barcelona com una destinació turística internacional i de prestigi. Una oferta variada i diversa que aniran des de tastos, visites guiades, música, fires, exposicions, itineraris, jornades de portes obertes, activitats esportives per a tots els públics i que es pot consultar al web www.costabarcelonaweek.cat.
 
Per segon any consecutiu, la “Costa Barcelona Week” vol mostrar al públic que la Costa de Barcelona és mar, però també enoturisme, cultura i natura, a prop de Barcelona i en un entorn urbà, el que significa comerç, vida, mercats, història.... I tot des d’una perspectiva de turisme sostenible i responsable. Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme.
 
Un centenar d'activitats programades
 
El tret de sortida serà el proper 11 de maig amb activitats tan variades com el “Blue Subur Market” de Sitges, amb Música en viu, activitats per a nens, productes de moda, tallers; la Fira de Modernista de Terrassa, on com a novetat és podrà tastar com menjaven a l’època; “El jardí dels ocells” d’Olèrdola, per conèixer més de 150 aus exòtiques d’arreu del món; la Casa Coll i Regàs, la joia del modernisme de Mataró i que tot just ha reobert després de la seva rehabilitació; la iniciativa “Let’s Clean up!”, per millorar l'entorn natural recollint residus del marge del riu Llobregat; la visita a l’Adoberia de Granollers, per conèixer un complex artesanal preindustrial i també la història i el creixement de la ciutat de Granollers, des del segle IX i fins al segle XVIII.
 
Seran més de 100 activitats i propostes turístiques per descobrir les sis comarques que formen part de la marca turística “Costa Barcelona”(Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental) i que es poden consultar al web de la Costa Barcelona week.
 
Així mateix, es faran actes de promoció d’aquest esdeveniment a través de les xarxes socials de la Diputació de Barcelona (@diba) i Barcelona és molt més (@BNCmoltmes) amb l’etiqueta #costabarcelonaweek. En l’anterior edició de la Costa Barcelona Week van haver més de 6,5 milions d’impactes a les xarxes socials.
 
A més del públic final, també es faran activitats i actes de promoció de la marca turística Costa Barcelona a professionals de l'àmbit local i internacional.
 
Presentació a Gavà, dilluns, 14 de maig, a les 18h
 
El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, i el director general Agència Catalana de Turisme, Octavi Bono, participaran aquest dilluns, 14 de maig, a les 18 h, al restaurant kawai de Gavà (c/Calafell, 25-27), en la presentació de la Costa Barcelona Week. Els mitjans de comunicació que vulguin assistir a la presentació poden inscriure’s en el següent enllaç.
 
Creada al 2012, la marca turística “Costa Barcelona” compta amb les principals destinacions turístiques internacionals de la demarcació de Barcelona. Sitges, Calella, Malgrat, Santa Susanna són des de ja fa molts anys, municipis turístics amb gran tradició que acullen anualment un gran nombre de visitants. Però també a la marca Costa Barcelona, es troben les destinacions d’interior que complementen perfectament aquestes propostes: l’enoturisme al Penedès o a Alella, el turisme esportiu  (golf, Circuit de Catalunya) al Vallès Oriental i Occidental, el modernisme a Terrassa o a Canet, els espais naturals com el Montseny (reconegut com a Reserva de la Biosfera) o el Parc del Garraf.
 
Un territori complet que presenta propostes per a tots els públics i que l’any 2017, va rebre 4,3 milions de turistes, amb prop de 13,5 milions de pernoctacions i  compta amb 129.00 places d’allotjament.
 
Segons les darreres dades de “L’activitat turística a la Destinació Barcelona 2018 (dades 2017), treballades per l’Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió, impulsat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona, durant l'any passat a la demarcació de Barcelona es va arribar als 12.066.776 de turistes allotjats en establiments hotelers, un augment del 3% respecte l’any 2016.