14.05.18 - BARCELONA • Barcelonès

Xavier Amor: “El pitjor seria que la gent pensés que sense govern les coses poden anar”

Lunes, 14 de Mayo de 2018

L’alcalde de Pineda i president de la FMC parla de turisme, governança i dels fets d’octubre, en una conferència de gairebé 80 alumnes de la UPF.


D'esquerra a dreta: Enric Herranz, professor de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Ignacio Soto, Secretari General de la FMC; Eduard Berraondo, periodista i moderador del cicle; Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i president de la FMC; F. Xavier Roca, director i editor d'Alcaldes.eu.
Aquest matí, mentre es produïa el discurs d’investidura del nou President de la Generalitat Quim Torra, el socialista Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, ha reclamat un major paper per a l’entesa. Explicant el seu estil de govern municipal en les tres darreres legislatures, ja fos en majoria com en minoria, ha destacat que el que cal és poder establir acords amb les forces polítiques, especialment, les de distints colors polítics.
Amor ha comentat que en els mesos d’aplicació de l’article 155 “el pitjor ha estat no tenir interlocució amb el govern” i ha vaticinat el perill de no tenir-ne un: “el pitjor seria que la gent pensés que sense govern les coses van bé. Si van bé és perquè hi ha ajuntaments”. El també president de la Federació de Municipis de Catalunya ha participava aquest matí en una nova sessió del cicle “Alcaldes i Universitat”, promogut per Alcaldes.eu i la Universitat Pompeu Fabra en el campus de Ciutadella, a uns escassos metres del Parlament de Catalunya. 
En relació als fets d’octubre passat, que van transmetre internacionalment una imatge de Pineda de Mar com a escenari de conflictes entre manifestants i les forces de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil allotjades als hotels locals, Amor ha recordat que va ser una de les ocasions en què va “veure plorar els seus companys d’alcaldia”, per uns esdeveniments excepcionals que el van portar a haver “d’aguantar” la pressió de “sortir als mitjans intentant explicar que volíem calmar el municipi perquè mai hi havíem tingut cap problema de convivència”. L’alcalde ha assenyalat que l’activitat hotelera actual no se n’ha ressentit i que, de fet, “cada temporada creix”.
El polític socialista també ha parlat de la governança municipal en una població turística que més que duplica el nombre d’habitants entre l’estiu i l’hivern i que “ha de fer front a tots els reptes amb els mateixos recursos tot l’any”. La xerrada, davant d’un centenar d’alumnes de Polítiques de la UPF ha permès explicar el dia a dia de l’alcalde de Pineda, abordant altres temes de diversificació econòmica, infraestructures i de cooperació inter-administrativa.