06.06.18 - SANT ADRIÀ DEL BESÒS • Barcelonès

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs i l’alcaldessa de Badalona demanen a la nova ministra de Medi Ambient un calendari per la descontaminació del litoral d’ambdues ciutats

Miércoles, 06 de Junio de 2018

Joan Callau i Dolors Sabater s’han reunit avui a Madrid amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa

Davant la manca d’un compromís polític, tots dos alcaldes s’adrecen al nou govern espanyol perquè dugui a terme les actuacions per descontaminar i estabilitzar les platges

L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, demanaran a la nova ministra de Medi Ambient, Teresa Ribera, la urgent confecció d’un calendari i d’un pressupost per procedir a la descontaminació del litoral i de les platges d’ambdues ciutats en el tram que va des del port de Badalona fins als terrenys de l’antiga PROCOLOR a Sant Adrià de Besòs. La decisió d’exigir un compromís a la ministra, un cop hagi pres possessió del càrrec, ha sorgit després d’una reunió mantinguda aquest matí a Madrid amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, en la que han participat els alcaldes d’ambdós ajuntaments, el responsable del servei de Gestió del Litoral de la Generalitat, Juantxu Barroso, la presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz i Carme Ribas, gerent d’aquest mateix organisme.

Durant la reunió, Ángel Muñoz ha emplaçat totes les parts a mantenir una nova trobada en les pròximes setmanes per tal d’arribar a acords, davant la manca d’un compromís polític per executar la descontaminació i l’estabilització de les platges als dos termes municipals. Aquesta nova trobada hauria de servir per donar resposta a una situació encallada, tot i que en una reunió mantinguda el juny de 2017 el Ministeri de Medi Ambient s’havia compromès a executar les actuacions necessàries.
 
Els representants municipals han considerat que la reunió d’aquest matí no ha estat satisfactòria i han decidit adreçar-se per carta a la nova ministra d’Energia i Medi Ambient, Teresa Ribera, per convidar-la a visitar les dues ciutats per tal de conèixer de primera mà la situació i establir un calendari i un pressupost per resoldre el problema. 
 
Des dels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona també es farà arribar una petició en el mateix sentit al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per tal que doni suport als dos municipis en les seves reclamacions al govern espanyol.

La petició a la nova ministra de Medi Ambient busca donar resposta a la necessitat de recuperar per a la ciutadania l’espai entre el port de Badalona i la desembocadura del riu Besòs. Es tracta d’una àrea d’unes 30 Ha de superfície situada entre els termes municipals de Sant Adrià de Besòs i Badalona, un front litoral d’antigues instal·lacions industrials, amb una zona de platges per recuperar i descontaminar.