08.06.18 - SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Carmela Fortuny (PDeCAT), nova alcaldessa de Sant Cugat

Viernes, 08 de Junio de 2018

Ha estat escollida aquesta tarda en un ple municipal extraordinari en què Mercè Conesa ha renunciat a l’alcaldia

La nova alcaldessa ha establert un full de ruta basat en 4 eixos: el desenvolupament econòmic, el progrés social, l’entorn urbà de qualitat i la cultura innovadora


Moment de la presa de possessió durant el ple extraordinari. Aj. Sant Cugat.
Carmela Fortuny i Camarena (1968) ha estat designada aquesta tarda alcaldessa de Sant Cugat del Vallès. És la sisena persona que ocupa aquest càrrec a l’Ajuntament en la present etapa democràtica. La presa de possessió ha tingut lloc en un ple extraordinari en què Mercè Conesa ha renunciat a l’alcaldia.
Llicenciada en Ciències de l’Educació i Màster en Gestió Pública, Carmela Fortuny va ser tinent d’alcalde de Serveis a la ciutadania (2007 a 2011) i directora general al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Va iniciar el present mandat, el juny de 2015, ocupant la tinència d'alcaldia de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat.
La nova alcaldessa ha agraït la confiança del ple i especialment de Mercè Conesa, de qui ha dit que ha estat “l’alcaldessa de l’escolta activa, sensible a totes les mirades, dialogant i, a la vegada, ferma en els teus principis i conviccions”. Fortuny també ha destacat que la principal preocupació de Conesa “ha estat sempre el benestar dels veïns i veïnes”.
Així mateix, Fortuny ha subratllat que agafa el relleu de l’alcaldia “amb molta il·lusió i alhora amb un ferm compromís: donar continuïtat al projecte de l’equip de govern”. També ha establert les línies mestres de la seva actuació al capdavant de la institució: “tenim un full de ruta, el PLA D’ACCIÓ MUNICIPAL, sorgit de la reflexió i la voluntat de l’equip de govern basat en 4 eixos: el desenvolupament econòmic; el progrés social; un entorn urbà de qualitat; i una cultura innovadora”.
En aquest sentit, ha detallat algunes de les actuacions concretes que es duran a terme durant el proper any, com per exemple “finalitzar i posar en funcionament les inversions en marxa (Institut Leonardo da Vinci, escola La Mirada, La Unió, Can Quitèria, noves promocions d’habitatge públic...); posar les bases dels equipaments que han de venir, com la futura Biblioteca; seguir amb atenció les polítiques socials perquè encara hi ha gent que no ha notat la millora de la situació econòmica; aprofundir en les polítiques mediambientals per millorar la qualitat de l’aire (mobilitat sostenible, ciutat intel·ligent....) i preservar definitivament Torre Negra”.
Finalment, Fortuny també ha remarcat que “des del món local, des dels pobles, des de les ciutats,  hem treballat i treballarem, també, per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica d’una nova república”. En aquest punt ha tingut paraules de record pels presos polítics, especialment per a Raül Romeva, ciutadà de Sant Cugat.
Mercè Conesa s’acomiada de l’alcaldia
Per la seva banda, Mercè Conesa s’ha acomiadat “tenint la satisfacció de la feina feta” i remarcant que “Sant Cugat avui és una de les ciutats de Catalunya líder en qualitat de vida, en dinamització econòmica i en equilibri social”. Així mateix ha recordat que el seu compromís sempre va ser complir un màxim de dos mandats (8 anys) a l’alcaldia i ha explicat que el seu proper repte professional serà dirigir el Port de Barcelona.
Conesa també ha tingut paraules d’agraïment per la feina feta a l’equip de govern, als treballadors municipals i als grups municipals que conformen el ple. En el seu discurs de comiat, Conesa ha repassat la seva etapa al capdavant de l’Ajuntament (desembre 2010-juny 2018) i ha posat èmfasi en l’aposta per les polítiques econòmiques, socials i ambientals del seu govern.