14.06.18 - PALAMÓS • Baix Empordà

Palamós acull la primera reunió per crear la taula de cogestió del litoral del Baix Empordà

Jueves, 14 de Junio de 2018

La seva finalitat és la conservació i millora del patrimoni natural marí i marítim litoral i la sostenibilitat econòmica i social del territori basada en el bon estat ambiental dels ecosistemes litorals i marins.

La trobada tindrà lloc avui a la Capella del Carme i servirà per debatre sobre la composició de la taula i el seu plenari, la selecció dels àmbits d’actuació i l’elecció dels seus dinamitzadors. Aquesta tarda a les 18.30 h s'iniciaran a la Capella del Carme de Palamós els primers treballs per a la creació de la Taula de cogestió dels usos i activitats de l’espai marí del litoral del Baix Empordà.
 
Impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta taula tècnica donarà resposta a la voluntat del territori de millorar de forma participativa la gestió i ordenació dels usos i activitats en l’àmbit marí de l’espai protegit del litoral del Baix Empordà, amb l’objectiu de fer-los compatibles amb la conservació del patrimoni natural.
 
La taula vol ser un espai permanent de participació on es debatin i concretin propostes de gestió i ordenació dels usos i activitats en l’espai marí protegit inclòs dins la Xarxa Natura 2000 Litoral del Baix Empordà.
 
La seva finalitat és la conservació i millora del patrimoni natural marí i marítim litoral i la sostenibilitat econòmica i social del territori basada en el bon estat ambiental dels ecosistemes litorals i marins. Per això, vol vetllar per la conservació del patrimoni natural, cultural, i paisatgístic, per la comptabilització dels usos i activitats socioeconòmiques i facilitar la cooperació dels diferents actors que hi son representats.
 
Està previst que la Taula i el seu plenari quedin constituïts durant el darrer trimestre de 2018.