6.7.18 - BARCELONA • Barcelonès

Sis electes marroquins participen a un programa d'intercanvi d'experiències i bones pràctiques amb ajuntaments de la demarcació

Viernes, 06 de Julio de 2018

La Diputació de Barcelona ha acollit una delegació de 6 electes marroquins representants de comunes de la regió de Marràqueix-Safi i membres del Parlament de Marroc, en el marc del projecte de cooperació directa “Reforç de la democràcia participativa al Marroc”.


Imatge de la jornada. Foto: DIBA.
El projecte ha estat liderat per la Diputació i l’Institut Marroquí pel Desenvolupament Local (IMADEL). 
Durant tres dies s’han esta realitzant visites d’estudi d’iniciatives i experiències en l’àmbit de les polítiques de participació i d’igualtat als municipis d’Igualada, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.
A Igualada van conèixer els plans d’igualtat i el rol de l’agent local d’igualtat com exemples de bones iniciatives i experiències en l’àmbit de les polítiques d’equitat de gènere; mentre que, a Sant Boi de Llobregat, se’ls va presentar l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic i el Centre de Recursos i Documentació de les Dones, com a exemple de les polítiques dutes a terme l’àmbit de les polítiques de participació i d’igualtat de la ciutat.
D’altra banda, a Santa Coloma de Gramenet van visitar el Centre de Recursos i Documentació de les Dones i el centre jove “Mas Fonollar” i, va tenir l’oportunitat d’aprofundir sobre la funció d’aquests espais en el reforçament de les polítiques d’equitat de gènere i participació. Finalment, a Vilafranca del Penedès van poder conèixer l’experiència de l’Oficina del Voluntariat, una iniciativa per promoure la participació ciutadana.
Aquestes trobades formen part del programa d’activitats del projecte i complementen el cicle de formacions a càrrecs electes, funcionaris i representants d’associacions que ja s’han realitzat a Marràqueix.
L’objectiu és crear una plataforma d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques innovadores en participació ciutadana, igualtat d’oportunitats i equitat de gènere entre municipis de la demarcació de Barcelona i comunes de la regió de Marràqueix-Safi per tal de potenciar el desplegament de les noves competències de les comunes marroquines previstes a la Constitució de 2011.
La delegació ha estat formada per l’ alcalde de Menara, Mohamed Toufalla; l’alcalde de Gueliz, Abdeslam Sigouri; l’alcalde de Rass Alain, Abdeslam El Bakouri; l’alcalde de Zerkten, Amine Lemsisi; el primer tinent d’alcalde de Ben Guerir, Moussaid Hajjaj; i, el president del Consell provincial El Kalaa,  Abdederrahim Ouaamar.
Al projecte participen els municipis de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Igualada, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Santa Coloma de Gramenet, Vallromanes i Vilafranca del Penedès.