11.7.18 - TORELLÓ • Osona

La Xarxa C17 aconsegueix captar 80 MEUR en millores en infraestructures, tren i carretera

Miércoles, 11 de Julio de 2018

L’Associació Xarxa C17 compta ja amb 44 membres: 19 ajuntaments, 2 consells comarcals i 23 empreses, entitats i fundacions


L'inici de l'assemblea de l'Associació C17 al teatre Cirvianum de Torelló.
Aquest mati a Torelló s'ha celebrat l'Assemblea General de l'Associació Xarxa C17, que compta ja amb 44 membres: 19 ajuntaments, 2 consells comarcals i 23 empreses, entitats i fundacions. L'alcalde de Granollers i president de la Xarxa C17, Josep Mayoral, ha repassat els projectes estratègics en els que està treballant l'associació i ha remarcat que en els dos anys i mig de funcionament de l'associació (constituïda el mes de novembre de 2015) «s'ha aconseguit captar 80 milions d'euros que s'han invertit en millores en infraestructures, tren i carretera». 
2019, inici de les obres de desdoblament de la R3 
La Xarxa C17 posa en valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement del corredor de la C17. A més, reclama, conjuntament, el desdoblament de la línia ferroviària R3 i busca solucions al col·lapse i a la manca de seguretat de la carretera C17. Respecte al desdoblament de la R3, Mayoral, ha explicat que els estudis d'impacte ambiental estan acabats, en poques setmanes s'espera que es publiqui el projecte i es liciti el desdoblament de la línia ferroviària R3 al seu pas de Parets a la Garriga. «Estem convençuts que el 2019 començarem a veure el desdoblament a la R3, una obra que supera els 30 MEUR, treballarem per fer-ho possible». No obstant, els alcaldes i alcaldesses de la C17 «demanarem hora al Ministeri per manifestar que cal seguir amb el desdoblament parcial entre Centelles i Vic. Cal mantenir el desdoblament total fins a Ripoll i les millores fins a Puigcerdà» 
Ampliació del 3r carril de la C17 en el tram sud 
Per la C17 hi passen diàriament 94.000 vehicles, durant el 2017 s'han fet millores en reasfaltat, tractament antilliscant, consolidació de talussos, reparació de bonys i condicionament general de ferm, tanques, biones i senyalització. En aquests moment s'està acabant la redacció de les obres del tercer carril de Mollet a Granollers, que es podria licitar el 2019. El tercer carril proporcionarà una millora bàsica «es concentraran les entrades i sortides en pocs punts, de manera que es guanyaran minuts en temps de desplaçament i fluïdesa». Segons Mayoral, el tercer carril a la C17 serà «una important injecció de suport a la mobilitat en aquest àmbit.» 
Altres temes destacats que s'han explicat i que aporten millores a les poblacions de la Xarxa de la C17 són en l'àmbit sanitari, acostar el servei de radioteràpia a Granollers, que ara es fa a Barcelona. I d'altra banda s'ha anunciat que el proper 10 d'octubre a Vic es faran unes jornades sobre el desplegament del vehicle elèctric. 
Els 11 projectes que la Xarxa C17 treballa per posar en valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement del corredor de la C17: 
 • El desdoblament de la R3 
 • Solucions a la carretera C-17 
 • El Pla Director del Circuit de Catalunya 
 • Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026 
 • Polígons industrials 
 • Impuls de la FP Dual 
 • El transport de mercaderies 
 • Corredor elèctric de la C-17 
 • El transport públic per carretera 
 • Projectes europeus d'especialització i competitivitat territorial 
 • Gestió assistencial de la salut 
La Xarxa C17  és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l'ocupació en el seu àmbit.