27.11.11 - LLEIDA • Segrià

Ortega defensa l'austeritat com a nou valor dels catalans i obre les portes a les propostes d'Esquerra

Domingo, 27 de Noviembre de 2011
Lleida (ACN).- La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aposta perquè l'austeritat sigui a partir d'ara el valor bàsic dels catalans, i no tanca la porta al diàleg amb Esquerra per estudiar noves alternatives a la política de retallades del Govern. Segons Ortega totes les alternatives que serveixin per mantenir els serveis "són igual de vàlides". Aquest dissabte els republicans van oferir 'mà estesa' a la Generalitat per trobar vies de sortida a les retallades i ara és el Govern qui mostra la voluntat d'agafar-la sempre que es parli de propostes "vàlides i viables". Segons Ortega cal ser consicents del canvi de model que ha d'acabar amb la visió "d'actuar com a rics sense ser-ho".

La titular de Governació ha assegurat que "el govern està obert a totes les alternatives que facin possible mantenir els serveis bàsics als ciutadans" i per això "està disposat a parlarne si les propostes són vàlides i viables". Joana Ortega ha definit com a "realista" la visió que va donar aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, del futur de Catalunya. Segons Ortega "cal ser consicents de que hi ha hagut un canvi de model després d'haver fet inversions de país ric quan no n'erem" ja que "un valor com l'austeritat que no estava en tots els principis dels poders públics".

Oberta a la consulta del Pacte Fiscal

La vicepresidenta Joana Ortega s'ha mostrat oberta a que una de les consultes que permeti fer la Llei de consultes que es tramitarà durant el 2012 sigui la del concert econòmic. En tot però cal que abans es desenvolupi aquesta proposta legislativa que "entrarà al Parlament abans de finals d'anys".

Relleu de capitanies als Moros i Cristians

Joana Ortega ha assistit aquest diumenge a l'acte del Mig Any Festes els Moros i Cristians de Lleida, que ha suposat el relleu de les capitanies dels dos bàndols amb un acte solemne que ha omplert la nau central de la Seu Vella. L'orquestra Ilerband ha ofert la música en directe d'aquesta festa lleidatana. La comparsa mora dels Al·leridís i la cristiana dels Pallaresos ostenten des d'avui les capitanies de Moros i Cristians. Així, els nous capitans són Oriol Yuguero de la comparsa dels Pallaresos, per part dels cristians, i Antoni Aluja dels Al·leridís, per la banda mora.