8.8.18 - MEDINYÀ(SANT JULIÀ DE RAMIS)/SANT JORDI DESVALLS • Gironès

Territori i Sostenibilitat adjudica per 4,5 MEUR les obres de millora de la GI-633 entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls

Miércoles, 08 de Agosto de 2018

L’obra inclourà l’eixamplament de la carretera i actuacions de seguretat viària en un tram de sis quilòmetres


Mapa. Foto: Premsagencat.
Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini de 18 mesos
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 4,5 MEUR, les obres de millora de la carretera GI-633 entre Medinyà (Sant Julià de Ramis) i Sant Jordi Desvalls (Gironès). Aquesta actuació consisteix en l’eixamplament i millora d’aquesta via en un tram de sis quilòmetres per tal d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d’execució de 18 mesos.
Les obres que ara s’adjudiquen s’emmarquen en el Pla de Millora de la seguretat de les carreteres del Baix Ter que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat. Abasta el tram de la GI-633 entre la cruïlla amb l’N-II i l’inici de la variant de Sant Jordi Desvalls, en un entorn on la carretera registra un trànsit de 5.200 vehicles diaris de mitjana.
L’obra comportarà l’eixamplament de la calçada fins assolir una amplada de nou metres, amb dos carrils de circulació, un per sentit, de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre d’amplada. Actualment, en alguns trams la carretera té una amplada de 6 metres i no disposa de vorals.
D’altra banda, es preveu la millora del traçat i diverses actuacions de seguretat viària:
  • Millora d’un revolt existent a l’inici de l’actuació
  • Augment del gàlib vertical al creuament sota l’autopista AP]7.
  • A l’entrada a Cervià de Ter, costat Medinyà, es construirà una rotonda, de 36 metres de diàmetre exterior, per ordenar els moviments entre la GI]633, la travessera de Cervià de Ter i dos camins existents. Permetrà, d’una banda, allunyar la zona de trànsit d’un habitatge molt proper a la carretera, i de l’altra, eliminar un revolt molt tancat en aquest punt. 
  • Eixamplament del pont sobre la riera de l’Arner (Cervià de Ter) per poder formar, al marge dret de la carretera, un carril per a bicis i vianants d’1,5 metres d’amplada.
  • Millores a la travessera de Cervià de Ter, com semaforització i treballs de pavimentació.
  • A la sortida de Cervià de Ter, en sentit Sant Jordi Desvalls, s’ha previst perllongar les voreres existents a banda i banda de la carretera fins a la cruïlla de la GI]633 amb el camí de les Escoles. Les voreres tindran 2,5 metres d’amplada la de l’esquerra i 2 metres, la de la dreta.
  • Millora de la rasant d’un punt entre Cervià de Ter i Sant Jordi Desvalls per afavorir la visibilitat 
  • Formació de carrils d’acceleració i desacceleració a la intersecció d’accés a Viladasens.
  • Formació de carrils d’entrada i sortida a la intersecció de Raset (Cervià de Ter). En aquesta zona, s’han previst apartadors per autobusos.