9.8.18 - SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Comencen els CPISRA World Games 2018, a Sant Cugat del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona

Jueves, 09 de Agosto de 2018

Esportistes de 24 països participen en aquest esdeveniment, amb l’objectiu d’ajudar al desenvolupament dels atletes per a futures competicions d'alt nivell com els Jocs Paralímpics.


Els CP World Games es disputen a Sant Cugat del Vallès, del 7 al 13 d'agost. Foto: FECPC/Helena Artola.
El passat 7 d’agost es va celebrar, a Sant Cugat del Vallès, la cerimònia d'obertura dels CPISRA World Games, els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral, que es disputen en aquesta ciutat –i per primera vegada a Catalunya-, del 7 al 13 d’agost. Els Jocs compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, que aposta per l’esport inclusiu, col·laborant en una de les competicions esportives més importants d’aquestes característiques.
La Fura dels Baus va ser la protagonista de l’espectacle inaugural, que es va poder veure a la Zona Esportiva Municipal La Guinardera, en què també va intervenir un grup format per nois i noies amb diversitat funcional, gràcies a la col·laboració de Catalònia Fundació Creactiva.
Abans, hi va haver la tradicional desfilada dels esportistes dels 24 països que hi participen i parlaments de diverses personalitats: el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Muñoz, el president del comitè d'atletes de CPIRSA, Carles Muñoz, el representant d'Esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, i el tinent d'alcalde de promoció de la ciutat, joventut i esports a l'Ajuntament de Sant Cugat i alcalde accidental durant aquesta setmana, Eloi Rovira.
La de Sant Cugat és la tretzena edició dels CP World Games, organitzats per l’Associació Internacional d’Esports i Lleure de Paralítics Cerebrals (CPISRA), un esdeveniment amb l’objectiu d’ajudar al desenvolupament dels atletes per a futures competicions d’alt nivell com els Jocs Paralímpics.
Aquest campionat compta amb 7 disciplines esportives de modalitat paralímpica, dividides en esports oficials (atletisme, race running, futbol masculí i natació) i esports en desenvolupament (futbol femení -per primera vegada-, boccia i eslàlom amb cadira de rodes).
Els Jocs es disputaran en diferents emplaçaments esportius de Sant Cugat, l’any en què aquest municipi ha estat escollit Ciutat Europea de l'Esport.