4.9.18 • Alt Empordà

El 23 d'octubre finalitza el termini per presentar propostes al Concurs de Projectes d'Inclusió Social de l'Alt Empordà

Martes, 04 de Septiembre de 2018

L’objectiu és fer emergir iniciatives innovadores en l'àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha obert el termini de presentació de projectes a la convocatòria 2018 del Concurs de Projectes d'Inclusió Social a l'Alt Empordà amb l'objectiu de fer emergir iniciatives innovadores en l'àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el Pla d'Inclusió i Cohesió Social de l'Alt Empordà, té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social.
 
Podran participar en el Concurs persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d'universitats, que presentin projectes d'inclusió social a desenvolupar en un o més municipis de la comarca de l'Alt Empordà. El termini de presentació restarà obert fins el dia 26 d'octubre.
 
L'objecte del Concurs és atorgar ajut financer a projectes d'inclusió social a desenvolupar en els municipis de la comarca durant l'any 2019. Es valoraran especialment aquells projectes amb perspectiva de gènere orientats a promoure la inclusió social d'infants, adolescents, joves i les seves famílies, i gent gran.
 
Els àmbits d'aplicació preferent en què es podran definir els projectes d'inclusió social seran el formatiu i laboral, el residencial-habitatge, el relacional (xarxes de suport i treball amb la comunitat), i el de la ciutadania/població origen immigrant. El Concurs de Projectes d'Inclusió Alt Empordà ofereix als projectes premiats implementar la proposta de treball entre gener i agost de 2019 en un o més municipis de la comarca.
 
Aquesta és la sisena edició d'aquesta convocatòria que en les edicions anteriors ha premiat les següents iniciatives: Projecte "Teatre a l'abast" del Grup Centre de lleure El Dofí i l'associació de teatre juvenil a Mossegades (2017), projecte "Grans Experts" de Càritas Diocesana de Girona (2016), projecte "Tothom pot navegar" del GEN Roses (2015), projectes "La cuina, cooperativisme a foc lent" de la Cooperativa Eines i com a accèssit el projecte laboral "Reciclatge de paper" de l'Associació El Tamariu (2013). L'any 2014 no hi va haver convocatòria.