5.9.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACM té previst lliurar al conseller Calvet diverses aportacions del món local a la futura Llei de Territori

Miércoles, 05 de Septiembre de 2018

La trobada també ha servit per comentar que l'ACM té previst organitzar una jornada amb el món local per tal de posar a debat els pros i contres del nou model de vinyeta amb tarifa plana per circular per vies d'alta capacitat que vol impulsar la Generalitat.


Imatge de la reunió. Foto: ACM.
El president de l'ACM, David Saldoni, acompanyat del vicepresident i alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, de l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, i del secretari general, Marc Pifarré, s'han reunit aquest dimecres al migdia amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La trobada formava part dels contactes que vol mantenir l'ACM amb els màxims dirigents del nou Govern català i ha tingut com a tema destacat la futura Llei de Territori, que està en tràmit.
L'ACM té previst lliurar al Departament les conclusions del treball que l'entitat municipalista ha realitzat en els últims mesos a partir d'una taula de treball per incorporar en el disseny de la llei les aportacions des d'una òptica local. Aquesta iniciativa va sorgir arran de la 2ª Convenció del Petit Municipi de l'ACM que es va celebrar el 29 de juny a Sant Ramon i amb el compromís del secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, d'escoltar el món local. Saldoni destaca que "és important tenir una visió clara de quina Llei volem i que sigui adaptable a les necessitats diferents del territori". En aquest sentit, durant la trobada s'ha proposat també que la Llei afavoreixi l'exercici del dret a l'accés a l'habitatge per part dels ciutadans.
La trobada també ha servit per comentar que l'ACM té previst organitzar una jornada amb el món local per tal de posar a debat els pros i contres del nou model de vinyeta amb tarifa plana per circular per vies d'alta capacitat que vol impulsar la Generalitat. La voluntat és debatre sobre un sistema que, no només gestioni les infraestructures viàries del país, sinó un concepte global de mobilitat.