5.9.18 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Comencen les obres de construcció de 60 pisos de promoció oficial al PERI de Leonardo da Vinci

Miércoles, 05 de Septiembre de 2018

El pla preveu la construcció de 350 habitatges, dels quals 115 seran de protecció oficial

Des de 2014 s’han construït a L’Hospitalet 481 habitatges en règim de protecció i n’hi ha 103 més en previsió de construcció

L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge i Sostenibilitat, José Castro, han assistit, entre d’altres,  avui a l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la promoció de 60 habitatges amb promoció oficial que la immobiliària Metropolitan House construirà al sector Leonardo da Vinci. Seran habitatges de dos i tres habitacions, amb aparcament i traster. Aquest serà el primer dels edificis en un sector on està previst construir 4 blocs. Aquest primer bloc està tot venut, segons han declarat fons de l’empresa constructora.
En total, es construiran 4 blocs d’habitatges amb uns 350 habitatges, dels quals 115 seran de protecció oficial, 95 de preu concertat i uns 140 habitatges de preu lliure. A la zona, també es preveu un sostre comercial de 1.325 metres quadrats.
Durant l’acte, l’alcaldessa, Núria Marín, ha defensat la necessitat de construir habitatge protegit i ha assenyalat la necessitat de treballar conjuntament amb altres institucions per fomentar plans d’habitatge  de protecció, “Durant aquest mandat –ha dit Núria Marín- a L’Hospitalet s’han construït prop de 500 pisos de protecció oficial.
A L’Hospitalet, tot i la crisi, s’ha continuat construint habitatge protegit. Des de 2014, l’Ajuntament ha impulsat la construcció de més de 480 pisos en règim de protecció oficial. S’han construït a L’Hospitalet un total de 481 habitatges, en règim de venda o lloguer, i n’hi ha 103 més en previsió de construcció.
La construcció dels habitatges de l’acte d’avui forma part del projecte d’urbanització de l’àmbit delimitat pels carrers de Leonardo da Vinci i de Miquel Romeu, la carretera del Mig i l’avinguda del Carrilet, i que va aprovar l’Ajuntament l’any passat per un pressupost de més de 2.400.000 euros. S’ordenarà i reurbanitzarà aquest sector del carrer de Leonardo da Vinci, d’una longitud d’uns 300 metres i una amplada de 20 metres.
Els treballs de reurbanització consistiran a ordenar una zona amb voreres fins a 4,5 metres d’amplada, renovar els serveis d’enllumenat, posar nous semàfors i senyalització i alinear el tram del carrer comprès entre el carrer del Cobalt i la travessia Industrial, de manera que seguirà l’alineació del carrer del Cobalt amb l’avinguda del Carrilet. També es farà un nou vial per a vianants entre l’avinguda del Carrilet i la travessia Industrial paral·lel al carrer de Leonardo da Vinci i entre els carrers de Leonardo da Vinci i de Miquel Romeu.
El projecte preveu que es generin diferents espais entre els vials per als vianants amb diverses zones d’estar arbrades i una zona de jocs infantils. Tot està pensat perquè quedi un espai amable on gaudir de l’espai públic, per reconvertir l’espai en una zona més urbana i de passeig amb habitatge més assequible.