7.9.18 - BARCELONA • Barcelonès

Reunió a l'FMC amb la Comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil del govern central

Viernes, 07 de Septiembre de 2018

L’objectiu és el de donar a conèixer la realitat dels nostres ajuntaments i informar-nos de primera mà de les propostes que vol impulsar el govern central


Imatge de la reunió. Foto: FMC.
La reunió té l'objectiu de donar a conèixer la realitat dels nostres ajuntaments i informar-nos de primera mà de les propostes que vol impulsar el govern central. Ha estat presidida per Maria Luisa Carcedo, alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil del govern central; i Lluïsa Moret, presidenta de l'Àmbit de Drets Socials de l'FMC i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat. 
A Catalunya està augmentant la situació de pobresa infantil i de desigualtat entre menors de famílies pobres i benestants i per als governs locals és prioritari donar solució a aquesta situació d’una manera coordinada amb les diverses administracions públiques.
La comissionada ha exposat als assistents les línies mestres d'aquest òrgan, que depèn directament del president del govern, i que treballa per reformular noves polítiques públiques per minvar la pobresa infantil, des d'un punt de vista transversal, en àmbits com l'educació o la salut.
Els participants han pogut obtenir de primera ma dades rellevants de l'evolució de les despeses gestionades per les diferents comunitats autònomes en matèria de drets socials i han tingut l'oportunitat de formular propostes per millorar la interlocució entre el govern i els municipis, a través de la FEMP i de l'FMC.
A la reunió també hi han participat, entre d'altres, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Teresa González Moreno; la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Granollers, Maria del Mar Sánchez; la tinent d'alcalde Salut González i el regidor Javier López, ambdós de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat; el regidor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Luis Fuentes; i el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle.