7.9.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACM demana al President Torra que compti amb el món local per construir la República

Viernes, 07 de Septiembre de 2018

Es tractava de la primera trobada oficial entre el President i l'ACM des de la presa de possessió, on també hi ha participat el Secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar.


Imatge de la reunió. Foto: ACM.
El president de l'ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni, acompanyat dels vicepresidents de l'entitat muncipalista, Albert Batalla, alcalde de La Seu d'Urgell, i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, i del secretari general, Marc Pifarré, s'han reunit aquest divendres al matí amb el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Es tractava de la primera trobada oficial entre el President i l'ACM des de la presa de possessió, on també hi ha participat el Secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar.
L'ACM s'ha compromès amb el President a aportar la visió del món local en el projecte de construcció de la República catalana. En aquest sentit, el president de l'ACM, David Saldoni, ha posat èmfasi en la rellevància del món local a l'hora de constituir el Fòrum Cívic, Social i Constituent, que va proposar crear Torra durant la conferencia de dimarts al TNC. "Hem de comptar amb el teixit social del país i qui el coneix de forma real són els ajuntaments. Nosaltres podem ser un bon canal transmissor" per teixir complicitats i interpel·lar a tothom, ha destacat Saldoni.
El president de l'ACM també ha expressat la voluntat que el món local s'integri dins del Consell de la República perquè el municipalisme pot ajudar en el disseny i en internacionalitzar la causa catalana. "Els alcaldes i electes són importants perquè arreu d'Europa els alcaldes són un càrrec homologable i podem explicar la feina que estem fent des de Catalunya i la repressió que patim pel simple fet de deixar votar i posar urnes", ha dit. En aquest sentit, des de l'ACM ja s'ha iniciat la internacionalització de la causa republicana a través del món local català amb trobades amb organismes i institucions del municipalisme europeu.
També s'ha aprofitat la reunió per expressar una sèrie de mancances i necessitats que té el món local català. S'ha demanat al Govern català que es restitueixin les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional perquè "afecten directament els nostres ciutadans. Perquè quan parlem de pobresa energètica, quan parlem de problemes d'habitatge o de sistemes d'aplicació de la renda garantida, tot això afecta directament a la gent i la seva qualitat de vida". També s'ha insistit en la necessitat de preveure un nou pla d'inversions als municipis per part de la Generalitat de Catalunya: "Necessitem fer inversió nova als pobles i ciutats perquè som la veritable raó per poder generar cohesió territorial, dinamisme econòmic i que a tot el país hi hagi unes condicions de vida dignes perquè la gent hi vulgui viure", ha afirmat Saldoni. L'objectiu és que siguin uns plans adaptats a les necessitats dels municipis, tenint en compte les característiques diferenciades de cada un d'ells.