8.9.18 - BARCELONA • Barcelonès

El món local reivindica la llibertat com a tema central de la Diada Nacional de Catalunya

Miércoles, 12 de Septiembre de 2018

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques ha fet arribar a tots els ajuntaments catalans el tradicional manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany apel·la a la defensa des del món local de les llibertats i dels drets de la ciutadania i el respecte a la llibertat d'expressió.

Així, l'escrit manifesta que "els ciutadans i ciutadanes tenen el dret i la capacitat d'expressar el seu anhel d'alliberament i justícia de la manera que considerin oportuna, sempre de manera pacífica i respectuosa". Al mateix temps, s'exigeix, de nou, "l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi definitiva a la persecució ideològica contra aquells qui defensen pacíficament els seus postulats polítics".
 
El manifest de l'entitat municipalista subratlla la pau, convivència i respecte democràtic, valors que sempre han mostrat els catalans i catalanes, i destaca que el món local sempre estarà al costat de les institucions del país i dels ciutadans "amb el compromís inalterable de ser un dels garants en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania".
 
L'ACM també anima als alcaldes i alcaldesses a participar als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. Concretament, al que tindrà lloc aquest dilluns 10 de setembre a partir de 2/4 de 9 del vespre amb una Marxa per la Llibertat fins a la Plaça de Sant Jaume. "Fem una crida a tots els alcaldes i alcaldesses a poder-hi assistir, perquè la seva presència denota la centralitat del món local dins l'entramat institucional de Catalunya. Els ajuntaments i electes són una part central de l'estament polític i si volem tenir un paper rellevant hi hem de ser", destaca el president de l'ACM, David Saldoni.
 
Podeu llegir el manifest de l'ACM per la Diada Nacional de Catalunya en el següent enllaç: