30.11.11 - MADRID

L'aeroport de Lleida-Alguaire podrà operar vols de fora de l'espai Schengen aquest hivern

Miércoles, 30 de Noviembre de 2011
Madrid (ACN).- El ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, ha anunciat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que ahir va signar l'acord per posar en marxa el punt fronterer a l'aeroport de Lleida-Alguaire, de manera que podrà operar vols de fora de l'espai Schengen, tal com reclamava la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i la societat civil catalana. L'acord apareixerà publicat al BOE aquest dijous i segons Jáuregui implica que aquest hivern ja hi podran actuar els touroperadors que que ho requerien, com el britànic Thomas Cook. Jáuregui ho va comunicar aquest dimarts a la diputada del PSC per Lleida Teresa Cunillera i al portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida.

L'Aeroport estava pendent de rebre aquests permisos abans del 19 de desembre per no perdre l'oportunitat d'acollir vols procedents del Regne Unit, un cop ja té gairebé descartada l'arribada de visitants russos. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va recordar aquest dimarts que si el govern espanyol no feia el pas la Generalitat hauria de pagar, a més, "indemnitzacions considerables" a operadors turístics del Regne Unit als què havia garantit que Alguaire ja podria operar fora de l'espai Schengen.

Jáuregui ha assegurat a Catalunya Ràdio que aquest és un "assumpte resolt" perquè aquest dimarts a la tarda va signar personalment l'acord que apareixerà publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) dijous al matí. El ministre justificat la tardança en el fet que es tractava d'una "gestió complexa" que "requereix la intervenció de diversos ministeris", alguns dels quals han tardat a enviar els informes.

La seva resposta ha provocat la immediata reacció de Recoder via twitter, que ha demanat al ministre si amb aquest permís ja podran operar els vols de fora de l'espai Schengen o si, pel contrari, encara queda per fer alguna altra gestió. "Està tot resolt", ha afirmat el ministre, "i si es veritat que poden venir touroperadors als Pirineus a l'hivern, doncs que s'ompli d'avions i de passatgers. Crec que no hi ha cap altre tràmit pendent". "Que tingui molta sort perquè aquest aeroport mereix un bon destí", ha sentenciat.

El ministre de la presidència en funcions ha explicat que aquest dimarts va trucar personalment la diputada del PSC per Lleida Teresa Cunillera i el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, per anunciar-los que "aquesta decisió que m'ha estat colpejant dia rere dia des de fa aproximadament alguns mesos ja s'ha resolt". Una informació que també transmet a l'alcalde de Lleida, Ángel Ros, que "l'ha estat atacant" perquè es resolgués la situació.