5.10.18 - GAVÀ • Baix Llobregat

Gavà aporta 3.000 euros als damnificats pel terratrèmol i el tsunami a Indonèsia

Viernes, 05 de Octubre de 2018

L’ajut s’emmarca en la partida que té l’Ajuntament per contribuir a pal·liar situacions d'emergència internacional

L’Ajuntament de Gavà aportarà 3.000 euros per contribuir a la reconstrucció i a donar suport humanitari a la població afectada pel terratrèmol i el tsunami que han assolat Indonèsia. El Consistori se suma així a la campanya d’emergència impulsada pel Fons Català de Cooperació davant dels devastadors efectes que han causat aquests fenòmens.

Els últims balanços apunten que més de 1.400 persones han mort pels terratrèmols i el posterior tsunami que divendres va afectar zones costaneres de l’illa indonèsia de Cèlebes. Els serveis d’emergència continuen buscant noves víctimes i la previsió es que la xifra continuï augmentant. La dificultat de contactar amb zones remotes, l’exhauriment dels medicaments i les complicacions amb què es troben els equips de
socors per la manca d’equipament pesat per poder arribar a les víctimes, han fet que el president del país hagi autoritzat l’entrada de l’ajut internacional per fer front al desastre amb respostes coordinades i alienades per salvar el màxim de vides.

A més d’atendre les necessitats immediates de supervivència, cal preveure a més la reconstrucció de les infraestructures i dels equipaments bàsics, pal·liar els dèficits per manca d’aigua potable i d’aliment bàsics, i impulsar el futur desenvolupament de la regió.

És per això, que des del Fons Català s’ha fet una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a afegir-se a aquesta campanya d’emergència. L’ajuda es canalitzarà a  través de les organitzacions humanitàries que estan treballant a la zona afectada, mitjançant respostes d’acció humanitària i de reconstrucció post emergència destinades a la població.
 
L’Ajuntament de Gavà s’ha volgut sumar a aquest procés de reconstrucció i suport a les persones damnificades, tal com ve fent des de fa anys en situacions d’emergència internacional. L’última aportació, també de 3.000 euros, va ser la destinada a la població afectada per l’erupció del volcà Fuego a Guatemala. Durant l’any passat es van realitzar aportacions a projectes d’emergència als efectes de l’huracà Irma al Carib, als efectes del terratrèmol al Kurdistan, a les inundacions i esllavissades al Perú i Colòmbia i al terratrèmol de Mèxic.
 
El Pla Director de Cooperació de Gavà defineix una línia estratègica pel que fa a l’Ajut Humanitari i d’Emergències. L’Acció Humanitària és el conjunt divers d’accions d’ajuda a les víctimes (desencadenat per catàstrofes naturals o conflictes armats), orientades a alleugerir el seu patiment, garantir la seva subsistència, protegir els seus drets fonamentals i defensar la seva dignitat, així com, de vegades, frenar el procés de desestructuració socioeconòmica de la comunitat i preparar-los enfront de desastres naturals. Pot ser proporcionat per actors nacionals o internacionals.