8.10.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACA destina 15 milions d'euros per a millorar el subministrament d'aigua a prop de 150 municipis

Lunes, 08 de Octubre de 2018

Aquesta quantitat se suma als 25 milions d’euros aportats als ens locals entre 2016 i 2017, als que cal sumar els 5,2 milions d’euros destinats a la millora de les xarxes supramunicipals


Bassa per emmagatzemar aigua. Foto: Premsagencat.
Els treballs s’hauran d’haver executat entre l’1 de gener de 2018 i l’1 de novembre de 2020
També s’ha fet pública la llista de les subvencions adreçades a l’elaboració de plans directors municipals per a la gestió de l’aigua, amb una aportació d’1,6 milions d’euros que beneficiaran a 148 municipis
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet pública la resolució definitiva de la línia d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua en alta destinada als ajuntaments i ens locals. L’ACA destinarà un total de 15 milions d’euros per a l’execució de prop de 150 actuacions en municipis catalans amb problemes de subministrament i que necessiten incrementar la garantia.
Els treballs subvencionats hauran d’haver estat executats entre l’1 de gener de 2018 i l’1 de novembre de 2020. Resalta el fet que aquesta convocatòria és la tercera que l’ACA porta a terme en la línia d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua a Catalunya, i que en les dues convocatòries anteriors -2016 i 2017- ja s’han aportat un total de 25 milions d’euros. També cal tenir en compte que s’han destinat un total de 26 ajuts, quantificats en 5,2 milions d’euros, per a la millora de les xarxes d’abastament supramunicipals.
Per consultar el llistat dels municipis beneficiats podeu entrar aquí. 
Més d’1,6 milions d’euros per als plans directors 
L’ACA també ha fet pública la resolució definitiva d’atorgament de subvencions per a la redacció de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua, una eina que permet disposar d’una radiografia del servei de subminstrament a nivell municipal, conèixer les principals deficiències del sistema i proposar i valorar les actuacions necessàries per assolir una millora general en les prestacions de la xarxa local d’abastament i, en conseqüència, afavorir una millor gestió dels recursos i un increment en el seu estalvi. 
Es destinaran més d’1,6 milions d’euros que beneficiaran a un total de 148 municipis. Per consultar els municipis beneficiats, podeu entrar en aquest enllaç.