30.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Ortega garanteix que el Govern està obert a negociar sobre la funció pública i que no hi ha cap proposta tancada

Miércoles, 30 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha refermat la voluntat de negociar amb els sindicats les propostes que aquest dimecres l'executiu català ha posat sobre la taula de la mesa general de la funció pública. A més, s'ha mostrat disposada a escoltar les mesures que plantegin els sindicats. "No ens hem assentat amb cap voluntat ni cap acord tancat, la voluntat és parlar i construir junts", ha assegurat. Ortega ha insistit que les dues parts comparteixen l'objectiu de preservar el màxim de llocs de treball i, per això, els ha demanat un esforç per poder arribar a un acord. Entre les mesures del Govern hi figura la reducció de la plantilla d'interins formada per 58.000 persones.

L'executiu català valora positivament que els sindicats estiguin disposats a negociar el paquet de 19 mesures que el Govern ha plantejat en la primera reunió. A banda de les mesures que s'han avançat en els últims dies, com la reducció de sous a través de retallar les pagues extra de Nadal i d'estiu, aquest dimecres s'han conegut noves propostes del Govern com reduir la plantilla de 58.000 interins, no convocar oposicions l'any que ve i revisar la possibilitat de demanar una excedència voluntària amb reserva de llocs de treball. El Govern també ha plantejat mesures estructurals com la revisió dels tiquets restaurant i la supressió de dies de vacances.

En declaracions als periodistes al Parlament, Ortega ha subratllat que l'objectiu compartit de sindicats i Govern és preservar el màxim de llocs de treball, "mantenint la qualitat del servei però amb la necessitat de fer petits ajustos". Ambdues parts coincideixen, ha continuat, que cal una funció pública "professional, efectiva, àgil, compromesa com ho és per donar el millor servei".

La vicepresidenta ha participat en la reunió durant els seus primers vint minuts, moment que ha aprofitat per demanar a totes les parts un esforç per arribar a acords.

Ortega ha evitat valorar cap de les mesures que el Govern ha posat sobre la taula, i ha assegurat que "tot està treballant-se i que tot està en una situació de poder arribar a acords", que és el que vol "per damunt de tot" l'executiu català.

Per tot plegat, ha augurat que aquests dies es farà una "bona feina", des del "rigor, la seriositat i el compromís", i ha deixat clar que l'actitud del Govern serà "dialogant, oberta i compromesa".

Aquest dijous a les 11h del matí es reprendran les negociacions al Departament de Governació i es podrien allargar fins divendres. De fet, segons fonts del departament, la previsió és que els contactes continuïn dilluns i dimecres de la setmana que ve encara que hi hagi dies de festa pel mig. La data límit per arribar a un acord és a mitjans de desembre ja que aquestes mesures s'han d'incloure als pressupostos del 2012 i el Govern té previst aprovar-los a mitjans de mes.