10.10.18 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

L’Hospitalet esdevé Vila Esportiva Universitària

Miércoles, 10 de Octubre de 2018

La ciutat acollirà, a partir de desembre, el Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip

La competició es farà entre el novembre i el març en instal·lacions municipals


Imatge de la jornada. Foto: Aj. Hospitalet.
L’Hospitalet acollirà el Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip 2018-2019, una competició que comptarà amb uns 1.500 participants. El tinent d’alcalde d’Esports i Joventut, Cristian Alcázar, va prendre ahir el relleu de Cornellà de Llobregat, que ha estat la Vila Esportiva Universitària durant la passada temporada. En les anteriors edicions, la seu ha estat a Barcelona, Igualada i Sant Cugat del Vallès.
Entre el novembre de 2018 i el març de 2019, passaran per la ciutat uns 1.500 esportistes de 150 equips. Hi haurà competicions de bàsquet femení i masculí; futbol 11 masculí; futbol 7 femení;  futbol sala masculí i femení; handbol masculí i femení; rugbi 7 masculí i femení, i voleibol femení i masculí. Les competicions es faran al Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord; a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet; als poliesportius municipals de Bellvitge, Gornal i del Centre; als camps municipals de futbol Feixa Llarga Gornal, Provençana i Santa Eulàlia, i al Camp Municipal de Rugbi.
La coordinació del Campionat es fa de manera rotatòria entre les 12 universitats catalanes i aquesta temporada és el torn de la Universitat de Barcelona.
La competició arriba a la seva 34a edició, amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones integrants de les comunitats universitàries, ja que hi poden participar estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. El campionat es fa cada any en una població per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat.
La celebració a la ciutat del Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip posa novament en relleu la qualitat de les instal·lacions esportives de la ciutat, ja reconeguda, entre d’altres, amb el Segell de Turisme Esportiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme.