30.11.11 - BALAGUER • Noguera

L'Ajuntament de Balaguer busca finançament privat per construir un pàrquing soterrat a la plaça Mercadal

Miércoles, 30 de Noviembre de 2011
Balaguer (ACN).- L'Ajuntament de Balaguer estudia la construcció d'un pàrquing soterrat a la plaça Mercadal i per això busca la col·laboració de la iniciativa privada per tirar endavant el projecte. L'alcalde, Josep Maria Roigé, confia que el cost de la construcció, així com la posterior explotació del pàrquing, siguin assumits per una empresa privada, de manera que la despesa municipal sigui zero. El consistori disposa d'un avantprojecte per construir un pàrquing de 6.244 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, i amb 226 places. Segons Roigé, l'objectiu seria executar durant aquesta legislatura l'obra, la qual, "juntament amb la vianalització de carrers, contribuirà a la revitalització del casc antic".

Josep Maria Roigé ha remarcat que el projecte del pàrquing soterrat està lligat a la vianalització de la plaça Mercadal i de diversos carrers del centre històric ja que, d'aquesta manera, "es compensaria l'eliminació de les actuals places d'aparcament". L'alcalde de Balaguer confia que tant el cost de les obres com la posterior explotació de l'aparcament siguin assumits per una empresa privada. En aquest sentit, ha assegurat que quan finalitzés el contracte d'explotació, "l'equipament revertirà en el municipi". 

Roigé ha afirmat que ja s'ha posat en contacte amb diverses empreses per tal que estudiïn el projecte. "Entenem que el sector privat tampoc passa pel millor moment, per això caldrà incentivar els inversors millorant l'oferta comercial del centre històric i fent que Balaguer es converteixi en una ciutat de referència per comprar", ha destacat.

Per l'alcalde, tant la vianalització de carrers com la creació de més places de pàrquing són "essencials" per revitalitzar social i econòmicament el centre històric. "Això també permetrà crear nous llocs de treball, especialment en el sector comercial", ha assegurat Roigé.