11.10.18 - LLEIDA • Segrià

Joan Reñé dimitirà avui de president de la Diputació de Lleida

Jueves, 11 de Octubre de 2018

Diu que ha estat una decisió 'dura, però meditada després de les tensions externes, però també de les internes'


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, a una entrevista d'Alcaldes.eu.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (PDeCat), presentarà avui la dimissió per a preservar l’honorabilitat de l’ens supramunicipal, una setmana després de la seva detenció pel presumpte cobrament de comissions a empreses en canvi d’adjudicacions. Segons les acusacions, la fundació CatDem va intervenir com a intermediària en aquestes operacions irregulars.
El jutge encara no ha decidit si l’encausa per cap dels delictes que investiga la causa: corrupció, alteració de contractes públics i emblanquiment.
Segons han confirmat fonts a la Diputació, la decisió la va prendre el propi Reñé després de reunir-se ahir a la nit amb la direcció nacional del PDeCAT. Va comunicar la decisió amb un missatge al qual ha tingut accés VilaWeb. Hi assegura que la situació és molt ‘injusta’ i que les acusacions són ‘falses i formen part d’una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir’. Reñé, que també és batlle de Fondarella, diu que la decisió de dimitir és ‘dura’, però meditada ‘després de les tensions externes, però també de les internes’.
El missatge:
«Amics i amigues, demà presentaré la renúncia a la presidència de la Diputació. Ha estat una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes. Vull compartir amb vosaltres que la situació que he viscut aquesta darrera setmana ha estat injustament molt dura, i les calúmnies que se m’imputen són falses i formen part d’una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir. Us demano temps i confiança, la que alguns m’han negat. Dies vindran en què recuperarem plegats tot el que hem fet i el que tenim per fer.
Us agraeixo a tots els que heu compartit l’esforç, el treball i la convicció per fer un país millor.
Al vostre servei, Joan Reñé»