11.10.18 - GIRONA • Gironès

El president de l'ACM participa al Consell d'alcaldes del Gironès

Jueves, 11 de Octubre de 2018

El president de l'ACM, David Saldoni, ha participat aquest dijous al migdia al Consell d'alcaldes del Gironès, en una sessió que també ha comptat amb el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el director dels Serveis Territorials de Presidència, Raül Morales.


Imatge davant del Consell Comarcal del Gironès. Foto: ACM.
La trobada, presidida per Jaume Busquets, president del Consell comarcal del Gironès, ha servit per debatre diferents problemàtiques que afecten als ens locals gironins. En aquest sentit, s'ha parlat del futur decret de menjadors escolars que genera controvèrsies en qui encarrega la gestió, entre els consells Comarcals i les AMPA's. Segons David Saldoni, però, "caldria trobar una fórmula que permetés donar cobertura a les diferents realitats del país, però garantint en tot moment el correcte servei a tots els centres. En aquest sentit s'està a l'espera de veure la proposta definitiva del Departament, però des de l'ACM ja es va proposar preveure una comissió de seguiment a totes les comarques integrada per les administracions i les AMPA's.
David Saldoni també ha insistit que l'ACM, vol ser "una entitat de serveis útil per als ens locals" per millorar la gestió del dia a dia i conèixer les inquietuds dels alcaldes i alcaldesses del territori. Així, ha destacat l'oferta formativa per a electes i tècnics que realitza l'ACM i ha posat com a exemple el Postgrau en Contractació administrativa que ha començat aquesta setmana i que s'imparteix des de la demarcació de Girona. També ha avançat que properament es posaran en marxa una sèrie de jornades en clau preelectoral que es faran a les seus territorials dels consells comarcals, a petició dels propis ens comarcals. També ha avançat que la Central de Compres de l'ACM, que ja permet adquirir 11 productes i serveis, incorporarà properament els acords marc d'eficiència energètica de l'enllumenat públic, de parcs infantils i mobiliari urbà, i de subministrament de calderes de biomassa. Més de 850 ajuntaments catalans ja es beneficien de l'estalvi econòmic i la seguretat jurídica que ofereix aquesta contractació centralitzada.
La participació del president de l'ACM en el Consell d'alcaldes del Gironès forma part de la iniciativa de l'entitat municipalista de recórrer el territori per escoltar les aportacions, problemàtiques i necessitats que tenen els alcaldes i alcaldesses. Properament, hi ha previst participar en Consell d'alcaldes d'altres comarques catalanes.