30.11.11 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Núria Marín: "Vull ser pionera en l'articulació d'un nou model de mitjans locals sostenibles"

Miércoles, 30 de Noviembre de 2011
L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- Des que té Twitter dorm menys, va dir l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín (PSC), en una trobada amb 'followers' abans de les darreres eleccions locals. I a fe que aquesta setmana és així: la batllessa respon des de dilluns centenars de piulades que critiquen la seva decisió de tancar la ràdio i la televisió locals. Passa hores, i aquesta nit passada hi va estar fins la una de la matinada. Entre d'altres arguments, ha dit que vol ser "pionera en l'articulació d'un nou model de mitjans locals sostenibles". Per ara, només ha especificat que aquests seran a Internet i partiran del diari en paper, que manté. I que, per ara, ella seguirà en contacte amb els ciutadans per Twitter i Facebook. I ho fa.

Fins a 86 piulades va respondre Marín ahir a la nit, des de quarts de dotze fins a passada la una de la matinada. La batllessa mateixa és qui gestiona el seu compte, un dels més esmentats a l'àmbit català de Twitter aquests dies.

Ha estat la darrera, però no l'única sessió de piulades maratoniana de l'alcaldessa en aquests darrers dies, des que la seva decisió de tancar els principals mitjans de la segona ciutat de Catalunya va causar una indignació a la xarxa social que s'ha expressat amb els 'hashtags' #salvemtvlh i #salvemrlh, entre d'altres.

La pròpia alcaldessa resumeix la seva actitud en un d'aquests centeners de tuits: "Intento escoltar i explicar les meves raons. Discrepar és una forma de crítica i vull escoltar la discrepància tot i no compartir".

Quan va explicar la mesura davant de la premsa, dilluns a la tarda, Marín va recordar que es mantenien el diari en paper i el web digital-h.cat, tot i que no va explicar com mantindria una plana que ara s'alimenta dels continguts de la ràdio i la televisió. I ella seguirà conversant amb els ciutadans a través de les xarxes socials, on és molt activa des que les va descobrir, a inicis d'aquest any, va afegir.

Marín exposa des de què dina fins als seu sou

I així és. Marín està responent a tot tipus d'usuaris que critiquen la seva decisió, i assegura que només n'ha bloquejat un que la insultava. Aquest dimarts a la nit va piular arguments de tota mena. Per exemple, que dimarts va dinar un menú de 9,25 euros i dilluns un entrepà: la jornada en què va anunciar l'apagada informativa fou, doncs, atrafegada.

Aquesta era una de les respostes als usuaris que criticaven les despeses en protocol i en sous dels polítics, un dels arguments més esgrimits pels crítics. També li recorden les dietes que cobra en organismes de l'Àrea Metropolitana. A aquests, Marín els ha respost que aquestes dietes no depenen d'ella i que està disposada a parlar-ne. "A vegades" la priorització de polítiques afecta els representants del poble "més del què et sembla", ha dit a un usuari que asseverava el contrari.

Diferencia el tancament dels mitjans de les retallades en salut

Més enllà d'aquestes crítiques, la batllessa se centre en considerar que "governar és prioritzar" i que les seves prioritats de mandat són la seguretat, la reactivació de l'economia i els serveis socials i l'educació. "No ha estat una decisió fàcil, l'alternativa se centrava en tancar escoles bressol i biblioteques", ha piulat. "No podem destinar gairebé 3 milions d'euros a comunicació en moment actual", ha afegit en una altra piulada.

I s'ha esforçat en distingir la retallada mediàtica de les que està emprenent el Govern de la Generalitat. "Vosaltres esteu vivint un problema perquè alguns han decidit fer retallades en salut jo prioritzo els serveis bàsics", ha dit, per exemple, Marín als veïns de Bellvitge que ocupen el CAP Marina des de fa un mes i que criticaven la decisió de l'alcaldessa.