29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACM es reuneix amb la Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

Lunes, 29 de Octubre de 2018

La trobada forma part dels contactes que vol mantenir l'ACM amb els màxims dirigents del Govern de Catalunya i buscar vies de col·laboració entre món local i departament.


Imatge de la trobada. Foto: ACM.
El president de l'ACM, David Saldoni, acompanyat del secretari general, Marc Pifarré, s'ha reunit aquest dilluns al matí amb la Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. La trobada, que també ha comptat amb el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, forma part dels contactes que vol mantenir l'ACM amb els màxims dirigents del Govern de Catalunya i buscar vies de col·laboració entre món local i departament.
Entre d'altres temes s'ha parlat de la importància d'atraure noves empreses i consolidar la xarxa empresarial que hi ha a Catalunya. En relació a la política industrial de la Generalitat per abordar el rellançament de l'economia catalana amb una vocació industrial, la consellera Chacón ha destacat l'aposta ferma del Govern pel Pacte Nacional per a la Indústria, i ha explicat que la seva execució durant l'any 2017 se situa en el 75% del presspost, el 74% dels indicadors i el 73% de les actuacions. Segons el president de l'ACM, David Saldoni, "aconseguir un reequilibri industrial és molt important". També s'ha parlat de les 40 oficines arreu del món d'ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l'Empresa) que han d'ajudar a internacionalitzar les empreses i, sobretot, les PIME's del país.
La trobada també ha servit per parlar del Decret de Reglament de Turisme. En aquest punt s'ha reafirmat, per ambdues parts, que ha de contemplar l'equilibri territorial, tenint en compte la diversitat territorial i d'iniciatives que hi ha a Catalunya.