29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès

"Emparauleu-nos", la nova proposta de Lletra a lletra, fem municipi

Lunes, 29 de Octubre de 2018

L’activitat “Emparaulem-nos” proposa explorar els usos i les possibilitats de la paraula parlada i escrita amb el suport de referents dels diferents àmbits: centres educatius municipals, ajuntaments, biblioteques i altres agents del territori.


Imatge de la trobada. Foto: DIBA.
Representants dels vuit municipis que participen enguany al projecte “Lletra a lletra fem municipi”, es van reunir ahir al Pati Manning de Barcelona per planificar i posar en comú les accions de foment de les competències lingüístiques que cada municipi durà a terme al llarg del curs. Enguany, posaran en marxa l'activitat “Emparaulem-nos”, que proposa explorar els usos i les possibilitats de la paraula parlada i escrita amb el suport de referents dels diferents àmbits: centres educatius municipals, ajuntaments, biblioteques i altres agents del territori. 
A la trobada hi va assistir personal tècnic dels ajuntaments participants, docents i professionals de biblioteques dels municipis que participen a l’edició 2018-2019 del programa, la cinquena: Abrera, Argentona, Castellbisbal, Piera, Ripollet, Tordera, Vallirana i Sentmenat.
La planificació del projecte, els tallers de creació de les accions amb l’alumnat, la trobada de lletrades i lletrats, la visita a la Biblioteca de Catalunya, els assajos i la presentació final i tancament del projecte, van ser alguns dels temes que es van tractar a la reunió. També es va destinar un espai per a resoldre dubtes dels professionals que lideraran el projecte als municipis.
Què és el projecte Lletra a lletra, fem municipi?
És un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona per donar suport a l’aprenentatge de les competències lingüístiques en els municipis participants. La Gerència de Serveis d’Educació de la corporació té una línia de suport als ajuntaments centrada en l’àmbit de la millora educativa. Una de les línies específiques de treball en aquest àmbit és el suport a les competències clau. “Lletra a lletra...” és el projecte de suport a la competència lingüística que la Diputació posa a l’abast dels ens locals perquè, d’acord amb centres educatius i les biblioteques, el puguin desenvolupar en el seu territori.
Com a resultat d’aquesta col·laboració, més de mil alumnes de centres educatius de primària, secundària, PFI i formació d'adults de la demarcació de Barcelona posaran en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de la reflexió al voltant de la Paraula.