30.10.18 - BARCELONA • Barcelonès

El projecte d’orientació "La maleta de les famílies" arribarà a 36 centres educatius

Martes, 30 de Octubre de 2018

La sessió de treball dirigida als 22 municipis participants té l’objectiu d'orientar les famílies de l’alumnat en el procés d'acompanyament dels seus fills en la tria d'itinerari educatiu i professional.

Avui s’inicia una nova edició del projecte d’orientació educativa “La maleta de les famílies” amb una sessió de treball dirigida als 22 municipis participants en aquest curs escolar. La iniciativa, que enguany arribarà a 36 centres educatius, s’adreça a les famílies de l’alumnat dels últims anys d’educació secundària amb l'objectiu d'orientar-les en el procés d'acompanyament dels seus fills en la tria d'itinerari educatiu i professional.
 
Aquest projecte es realitza en col·laboració amb els serveis educatius de diversos ajuntaments i instituts de secundària dels municipis de la demarcació de Barcelona. A través de xerrades, tallers grupals i tutories individualitzades, es faciliten a les famílies eines i recursos per reforçar la funció d’acompanyament dels seus fills en el procés de transició educativa.
 
Nombrosos estudis i experiències senyalen que les famílies són un factor important en la selecció d'estudis que fan els joves, una tria que comporta riscos associats a la manca d'informació i orientació adequada. És per això que aquest projecte se centra en aconseguir la implicació activa dels pares i mares en aquest procés.
 
“La maleta de les famílies” forma part de les accions que porta a terme la Diputació de Barcelona per reforçar l'orientació educativa i professional al llarg de la vida i afavorir la reducció de l'abandonament escolar prematur, un dels eixos estratègics del Pla d'actuació de la Gerència de Serveis d'Educació de la corporació.