1.12.11 - ALGUAIRE • Segrià

L'Estat habilita l'aeroport de Lleida-Alguaire com a lloc fronterer

Jueves, 01 de Diciembre de 2011
Alguaire (ACN).- El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dijous l'anunci que el govern espanyol ha habilitat l'aeroport de Lleida-Alguaire com a lloc fronterer. A la pràctica, l'anunci significa que la infraestructura tindrà "a tots els efectes" la consideració de pas fronterer per autoritzar l'accés o sortida "des de o cap a estats no firmants del conveni d'aplicació de l'acord Schengen". A la pràctica, això significa que a partir d'aquest dijous ja poden aterrar a Lleida-Alguaire avions provinents de fora d'aquest espai, format per la majoria de països de la Unió Europea, però no tots, més Noruega, Islàndia, Suïssa i Liechtenstein.

Tant el Govern de la Generalitat com el sector turístic de la zona de Lleida esperava la notícia amb candeletes, perquè, a partir d'aquest mateix dijous, l'aeroport podrà rebre, per exemple, avions d'esquiadors russos o britànics, que fins ara no podien aterrar en aquesta infraestructura.

El Govern confia en aquesta opció per donar una utilització a un equipament fins ara explotat molt per sota de les seves possibilitats.

De fet, la notícia que aquest dijous publica el BOE ha transcendit aquest dimecres en boca de representants de l'executiu espanyol, una notícia que tant els responsables de l'administració catalana com els de l'Ajuntament o de la Diputació de Lleida van celebrar tot i criticar el procés al seu parer massa llarg que s'ha hagut de superar fins a arribar a aquest punt.