5.11.18 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACM considera un atac a la democràcia les peticions de presó per l'1-O que demanen Fiscalia i Advocacia de l'Estat

Lunes, 05 de Noviembre de 2018

El president de l'ACM afirma que tenen voluntat "d'escarment" per condicionar les idees polítiques

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) rebutja categòricament la petició de penes, segons l'escrit d'acusació, que han presentat la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat aquest divendres davant del Tribunal Suprem contra els presos polítics catalans i membres del Govern català, líders d'entitats cíviques i la Presidenta del Parlament de Catalunya relacionats amb l'organització de l'1-O, i també l'acusació contra el Major dels Mossos d'Esquadra i la cúpula d'Interior. Segons el president de l'ACM, David Saldoni, "avui l'Estat ha perdut la oportunitat de tornar al terreny polític el que no hauria d'haver anat mai al terreny judicial.

Lamentem que no s'acompanyi amb fets la retòrica de les paraules del govern del PSOE". I afegeix que "es vol donar un escarment als acusats perquè encara que el codi penal no ho tipifiqui, ningú més vulgui seguir amb els anhels de llibertat de Catalunya, ni que sigui per vies estrictament pacífiques i democràtiques. El bé superior de la unitat de l'Estat així ho justifica".
 
Des de l'ACM també considerem, com constaten els 'informes de la veritat' que van fer els ajuntaments sobre l'1-O, que s'està construint un relat del que no va passar, ja que només hi va haver violència als municipis on la van practicar els cossos policials espanyols. "Estem vivint en una democràcia tan falsa que quan es volen posar urnes i demanar als ciutadans què volen, els poders de l'Estat s'ajunten per respondre amb violència i dialogar amb penes de presó", afegeix Saldoni.
 
Des de l'ACM volem deixar clar que el món local sempre estarà al costat de la defensa dels drets civils i democràtics i de donar veu als ciutadans i als processos que ho facin possible. I, un cop més, s'exigeix la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats.