7.11.18 - BARCELONA • Barcelonès

Meritxell Budó: “Hem de lluitar contra la cronificació de la pobresa energètica”

Miércoles, 07 de Noviembre de 2018

La Diputació de Barcelona dóna un suport econòmic de 15 milions d’euros per a que els ajuntaments puguin fer front a les despeses dels deutes de les famílies en situació vulnerable, que inclouen una part del pagament dels subministraments.


Meritxell Budó, la convidada avui del programa "L'Entrevista", que emet La Xarxa per les ràdios i les televisions locals de Catalunya. Autor: Diputació de Barcelona.
La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha estat avui la convidada del programa “L'Entrevista”, que emet La Xarxa per les ràdios i les televisions locals de Catalunya. Durant la seva intervenció, Budó ha posat en valor la tasca de la corporació en la lluita contra la pobresa energètica, com una de les impulsores del II Congrés Català de Pobresa Energètica, que se celebra demà i demà passat a Barcelona. «Hem de lluitar contra la cronificació de la pobresa energètica, hi ha un segment de la població que no podrà fer front a la despesa. En 10 anys, el preu de la llum ha augmentat un 40%», ha explicat Meritxell Budó.
En aquest sentit, la vicepresidenta segona de la Diputació, ha destacat l'esforç dels ajuntaments per pagar els deutes de les famílies en situació vulnerable i la tasca de la corporació per garantir l'equitat al territori. «Estem donant un suport econòmic importantíssim, de 15 milions d'euros, per a que els ajuntaments puguin fer front a aquestes despeses, que inclouen una part del pagament dels subministraments. Garantim que qualsevol ciutadà, visqui on visqui, tingui el mateix dret a les ajudes», ha dit Budó.
Sobre el II Congrés de Pobresa Energètica, del qual la Diputació de Barcelona n'és una de les impulsores, Meritxell Budó ha assegurat que «ens servirà per poder arribar a conclusions interessants, també, com a plataforma de reivindicació. Per exemple, per un IVA reduït». La vicepresidenta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones ha ressaltat la tasca de la Diputació en un dels principals punts de debat del Congrés, com és el canvi de model energètic. «Dotem els municipis de subvencions per poder fer aquest canvi de model, per poder passar dels combustibles fòssils a combustibles nets, més sostenibles i econòmics» ha assegurat Meritxell Budó.
Durant l'entrevista, Budó també ha lamentat la decisió del Tribunal Suprem sobre les hipoteques, que ha qualificat «d'escàndol de primera magnitud».