26.11.18 - LLEIDA • Segrià

Consens unànime del Ple de la Diputació de Lleida per un pressupost per al 2019 amb més línies de concurrència

Lunes, 26 de Noviembre de 2018

Tal com ja va avançar al Ple d'investidura, Rosa Maria Perelló reitera la voluntat de comptar amb el suport de la resta de grups i d'incrementar els ajuts de concurrència competitiva


Imatge del Ple. Foto: Dip. Lleida.
El Ple ordinari de la Diputació de Lleida ha aprovat avui per unanimitat una moció que proposa elaborar uns pressupostos per al 2019 amb més línies de concurrència.
La moció, presentada pel grup d'Esquerra Republicana, demanava constituir una comissió tècnica i política de treball formada per tots els grups de la Diputació per tal d'elaborar, a partir d'una proposta inicial, el pressupost de la corporació per al 2019, buscant un model en l'atorgament de les subvencions que estableixi que el sistema ordinari de repartiment sigui en règim de concurrència competitiva.
L'equip de govern de la Diputació ha expressat la seva disposició a incrementar els ajuts de concurrència competitiva i ha reiterat la seva crida a la resta de forces polítiques a treballar plegats en l'elaboració dels pressupostos. La presidenta Rosa Maria Perelló així ho ha expressat en dir que demanarà als altres grups, "malgrat les diferències que puguem tenir", el suport de cara a elaborar uns pressupostos que són molt importants en tant que van "encaminats a millorar la vida dels nostres pobles i dels nostres ciutadans".
Durant el ple d'avui, també s'ha dut a terme l'acte de presa de possessió de Josep Cabré (CUP) com a nou diputat, i s'ha donat lectura al manifest unitari i declaració institucional de suport al Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
Pel que fa a l'Ensenyament, s'ha tirat endavant una moció d'Unitat d'Aran i PSC en què es demana revertir les retallades i incrementar les dotacions de professorat en les comarques on aquestes han disminuït (Garrigues, Pallars Sobirà i Aran), així com una altra moció per sol·licitar al Departament d'Ensenyament que es permeti a les AMPES, AFES, ajuntaments i consells optar a la gestió directa dels menjadors escolars, tal com podien fer fins ara. Finalment, també hi ha hagut consens a l'hora d'aprovar una moció de la CUP per expressar la preocupació en relació a les investigacions mineres dels darrers mesos als Pallars.